
Het laden van uw elektrische auto was nog nooit zo makkelijk
In Nederland hebben we sommige dingen best goed op orde. De kwaliteit van de wegen is, zeker in vergelijking met onze zuiderburen, uitmuntend. Om nog niet te beginnen over de laadinfrastructuur van elektrische voertuigen. Je hebt helemaal geluk als je een Tesla rijdt, want dan kun je ook nog eens gebruik maken van de Superchargers. En precies daarvan blijft Tesla maar uitbreiden.
In Europa werden er in het afgelopen kwartaal weer 450 snellaadnetwerkplekken bijgeplaatst. Daarvan zaten er twee in Nederland. De nieuwe Tesla snelladers kun je vinden in Sassenheim (Zuid-Holland) en in Tilburg (Noord-Brabant). En uw Tesla is uiteraard op de hoogte van deze plekken in haar navigatie.
Vooral met het oog op de zomervakantie, of internationale klanten, is dit goed nieuws. Want afgelopen zomer stond er flink wat file voor de laadpalen. In Duitsland werden afgelopen kwartaal 111 nieuwe Tesla snelladers geopend en ik Frankrijk 76. Op termijn gaat Tesla het laadnetwerk ook voor andere merken openstellen waardoor je er met je EV van een ander merk ook kunt laden.
Thuis laden, maar niet aan huis?
Omdat niet iedereen de luxe heeft om op de eigen oprit te parkeren en de EV op te laden, kom je steeds vaker laadkabels op de stoep tegen. Alleen jammer dat het bij wet verboden is. Je mag je laadkabel niet over de stoep leggen, zelfs niet als je er een anti-struikelmatje overheen legt. De mogelijke boete? Een slordige 259 euro.
De ChargeArm moet de oplossing bieden. Het maakt een soort bruggetje over de stoep, waar de laadkabel doorheen loopt. Een beetje zoals de slangen van de hogedrukspuiten in wasboxen. Ideaal voor mensen met in een rolstoel of met een kinderwagen. Voortaan hoeven zij niet meer over de laadkabels heen te stappen of te rijden, maar gaan ze er gewoon onderdoor.
De investering van € 1.199 moet je maar van het voordeel van elektrisch rijden aftrekken, want echt goedkoop is het niet.
Bijtelling 2022
Elektrische auto’s en bijtelling zijn een veelbesproken onderwerp. Omdat het kabinet stimuleert om “schoon te rijden” en wil dat er in 2050 alleen nog maar schone auto’s rijden in Nederland wordt het rijden van elektrische auto’s (EV’s) gestimuleerd door middel van een lagere bijtelling en vrijstelling van motorrijvoertuigenbelasting (mrb) tot 2025.
De bijtelling van Tesla, of een andere volledig elektrische auto, is in 2022 16% tot een maximale catalogusprijs van € 35.000. Op alles hierboven word 22% bijtelling gerekend.