
Verhoogde verkeersboetes ontwijken in 2024: slimme tips!
Eind vorige maand hebben wij een artikel geplaatst over dat de verkeersboetes vanaf 2024 weer flink omhoog zullen gaan. In sommige gevallen kan het wel gaan om een stijging van meer dan 10%. Dit kan gaan om grote verkeersboetes, maar vaak zijn de kleine nog het meest vervelend, bijvoorbeeld als je geflitst wordt als je even niet op zat te letten. Na het artikel van vorige maand geven we nu een paar tips om snelheidsboetes te voorkomen.
Gebruik van begrenzers en cruise control
De meeste mensen weten wel dat je met cruise control de snelheid constant kan houden, maar wat men vaak niet weet is dat de cruise control vaak ook een begrenzingsfunctie heeft. Deze functie zorgt ervoor dat als je teveel gas geeft de snelheid wordt beperkt. Indien er vol gas wordt gegeven, schakelt de begrenzer zich automatisch uit. Vroeger hadden alleen de luxere auto’s de cruise control functie, maar tegenwoordig hebben zelfs kleine auto’s vaak cruise control.
Heb je een nieuwe auto? Pas op met snelheidsmeters
Als je in je auto kijkt hoe hard je rijdt zal de auto bijna altijd een hogere snelheid aangeven dan je daadwerkelijk rijdt. Het percentage van het verschil in aangegeven snelheid en de werkelijk gereden snelheid kan verschillen. Eerst was dit altijd (bij een snelheid van 120 km/u) 4 tot 7 km/u. Officieel mogen ze 10% = 4 km/u afwijken. Als je een nieuwe auto hebt moet je er dus rekening mee houden dat de gereden snelheid steeds maar overeenkomt met wat je op je dashboard ziet. De grootte van je band of velg kunnen hier ook nog een belangrijke rol in spelen. Een app als Flitsmeister geeft de snelheid al meer accuraat aan. Het werkelijke verschil wat je auto aangeeft zou je dus kunnen weten door het dashboard te vergelijken met de snelheid die een app als Flitsmeister aangeeft.
Gebruik een app die waarschuwt voor snelheidscontroles
Een app geeft op basis van GPS de gereden snelheid vrij accuraat door. Een app als Flitsmeister of Waze kan dus handig zijn om in de gaten te houden hoe snel je precies rijdt. Verder geven zulke apps ook verkeersmeldingen zoals waar flitsers staan, als er hulpdiensten aankomen, en er werkzaamheden zijn op de route waar jij je bevindt. Een app zou je ook kunnen koppelen aan een head-up display waar je in het volgende punt wat meer over kunt lezen.
Head-up display
De head-up display toont permanent de actuele snelheid op de voorruit. Op deze manier hoef je niet constant naar het dashboard te kijken om te zien hoe hard je rijdt. Het is wel een dure investering, maar als je daarmee snelheidsboetes kan voorkomen, is het zo terugverdiend.
Verkeersbordherkenning
Auto’s met verkeersbordherkenning weten precies hoe hard er overal gereden mag worden. Vaak hebben deze auto’s ook een waarschuwingssysteem voor als je te hard rijdt. Het voordeel hiervan is dat de auto pas waarschuwt bij een overschrijding van bijvoorbeeld 5 km/u. Het nadeel is dat fouten bij het herkennen van borden met de limieten geen uitzondering zijn.
Inzicht in uw gereden ritten en snelheden met de rittenregistratie van TrackJack
Wilt u altijd inzicht in uw gereden ritten en kilometers? Dan is de rittenregistratie van TrackJack iets voor u. U heeft met de rittenregistratie altijd een overzicht van gereden ritten en kilometers en doordat de systemen een goed GPS systeem bevatten kunt ook zien hoe hard u heeft gereden op een bepaalde route. Met het systeem van TrackJack heeft u met één druk op de knop een volledige uitdraai van een 100% sluitende rittenregistratie.