
Mag je ritten achteraf aanpassen?
Alle ritten die u rijdt, hebben een zakelijk of privékarakter. Of soms een combinatie van beide. Maar is het toegestaan door de Belastingdienst om de ritten naderhand aan te passen? We duiken in de materie.
De reden voor het aanpassen van ritten achteraf kan verschillende redenen hebben. Als het gaat om zakelijke ritten, is het vaak belangrijk om een nauwkeurige administratie bij te houden voor de Belastingdienst. In Nederland is het doorgaans toegestaan om zakelijke ritten achteraf aan te passen, maar het is essentieel dat je deze wijzigingen goed documenteert en kunt verantwoorden in het geval van controle.
Wat zijn de richtlijnen?
Het is belangrijk om te beseffen dat de regels en richtlijnen met betrekking tot rittenregistratie en wijzigingen variëren en onderhevig kunnen zijn aan veranderingen.
Sterker nog, dat moet zelfs als u een sluitende administratie wilt bijhouden.
Het is niet toegestaan om een rit met privékarakter als zakelijk aan te geven, om hiermee onder de toegestane 500 kilometer privé uit te komen en dus geen bijtelling te moeten betalen.
Een online rittenregistratiesysteem voor nauwkeurigheid
Een digitaal rittenregistratiesysteem registreert automatisch alle ritten met behulp van een GPS tracker waardoor handmatig bijhouden overbodig wordt. Dat betekent dat u nooit meer een rit vergeet of fouten maakt in uw rittenadministratie, ideaal voor de controle van de Belastingdienst.
Daarnaast biedt TrackJack integratiemogelijkheden met de boekhoudsoftware van Rompslomp en Informer, wat zorgt voor een enorme besparing op uw administratieve lasten. U kunt eenvoudig de kosten van uw ritten toewijzen aan specifieke projecten of kostenplaatsen, waardoor u een duidelijk inzicht krijgt in uw uitgaven en uren.