Kies uw taal

Waar gaat een gestolen auto heen?

Het gebruik van een track en trace systeem  speelt een grote rol in het terugvinden van uw waardevolle eigendommen. Of dit nu een auto , boot, scooter of (graaf)machine is, met een GPS tracker bent u ten alle tijden op de hoogte van de locatie van uw voer- of vaartuig. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk met een auto die geen degelijk voertuigvolgsysteem heeft?

TopGear Nederland schreef er een mooi artikel over. 

Minder diefstal van voertuigen

De kans dat je auto wordt gestolen, wordt ieder jaar kleiner.  Vorig jaar werden er 9,5% minder auto’s ontvreemd, en lag het totaal op 6.434 personenauto’s. Volkswagen stond op nummer 1 met  1.192 gestolen wagens, nummer 2 was Toyota (met 666) en Renault eindigde op drie (556). 
Dat de corona-crisis een positieve invloed heeft op autodiefstallen schreven we al eind oktober, en die trend blijft dus overeind.

Maar wat gebeurt er dan  met gestolen auto’s?

Er zijn grofweg drie opties voor  gestolen auto’s.

Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) meldt dat  auto’s van 3 jaar en jonger ‘veelal een andere identiteit krijgen en verdwijnen in Nederland of naar andere Europese landen, en Afrika gaan. Jonge Toyota’s zijn vooral populair in  Ivoorkust, Nigeria en Ghana. Land Rovers en Mazda’s komen vaker terecht in Oost-Europa.’

Oudere voertuigen worden vaker uit elkaar gehaald, waarna de onderdelen worden verkocht.  Dit kan aan een particulier zijn, of aan de handel. Goed nieuws; sinds dit jaar moeten handelaren hun ingekochte goederen registeren op het Digitaal Opkopers Register. Dit zou de verkoop van gestolen onderdelen moeten terugdringen.

Maar er is meer!

Het kan gelukkig ook goed komen. Volgens  het LIV wordt 40,8% van de gestolen auto’s weer netjes  teruggevonden.  En een GPS tracker van TrackJack levert daar uiteraard een aanzienlijke bijdrage  aan.

Het overzicht van de meest gestolen auto’s

Merk en modelAantalPercentage t.o.v 2019Diefstalrisico 1 opTerugvindpercentage
Lexus RX 450h54+48%4711,1%
Toyota C-HR188+50%10323,4%
Toyota RAV4181+135%16217,7%
Audi A1116-45%26423,3%
Mazda CX-5123+339%26719,5%

Bron: TopGear Nederland

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding