Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

“We mogen weer trots zijn op ons werk”

onderhoudnl gpstrackerOnderhoudNL, de branchevereniging voor schildersbedrijven, glaszetters en specialisten in vastgoedonderhoud, is sinds eind 2022 partner van TrackJack Europe.   Van zzp’ers en mkb tot bedrijven met meer dan 100 medewerkers; zij zorgen voor het onderhoud en verduurzamen van Nederland. We gingen in gesprek met Mark Hulsen, sectormanager van de sector Schilders bij OnderhoudNL.

Je hoeft Mark niets uit te leggen over schilderen. Hij vertegenwoordigt 2000 leden vanuit OnderhoudNL, maar geniet zelf ook van de nodige verftechnische ervaring.   

Na het afronden van wat nu Schildersvakopleiding is, een carrière als schilder bij Defensie en adviseur voor leerbedrijven bij SBB is hij bij OnderhoudNL terechtgekomen. “Dat maakt praten met onze leden wel een stuk makkelijker”.

De vakman moet weer trots zijn op zijn werk

“Het allerbelangrijkste,” vertelt Mark, “is dat de schilder weer trots is op het werk en een waardevol gesprekspartner van de klant is. Iedereen kan verf op een stuk hout smeren, maar je moet met de klant kijken naar wat er nodig is, een advies kunnen geven en inhoudelijk waarde toevoegen. Wij helpen ze daarbij. De schilder of glaszetter levert het vakwerk en wij ondersteunen bij de dingen die ze niet alleen op kunnen lossen, geen tijd of kennis voor hebben of waar het netwerk voor ontbreekt.” zegt Mark.

“Daarbij kan worden gedacht aan lobby richting de overheid, investeren in innovaties om slimmer te werken, hulp bij het opleiden van vakmensen of simpelweg geld te besparen door collectieve ledenvoordelen aan te bieden voor verzekeringen, software of een rittenregistratiesysteem. Een ondernemer blijft een ondernemer he?”

“De ondernemer moet doen waar ie goed in is: ondernemen”
Mark Hulsen bij een Schildersvakopleiding waar nieuwe vakmensen voor bedrijven worden opgeleid

“Maar het zijn ook heel praktische zaken waar de vereniging de ondernemer mee helpt. Denk daarbij aan een inspectiechecklist die als intake én na de klus samen met de particulier kan worden doorgenomen. Daarmee straalt het schildersbedrijf kwaliteit uit en dat geeft vertrouwen. Of hulp bij alles wat met je personeel te maken heeft. De meeste bedrijven zijn te klein voor een eigen hr-afdeling. Juist voor die groep hebben we talloze tools om ze daarbij te helpen. En als er een keer een conflict is met een medewerker of opdrachtgever, dan hebben we onze eigen juridisch adviseurs die voor ze klaar staan.”

“Ook zorgen we ervoor dat we de overige randvoorwaarden in orde maken. We helpen met standaardcontracten, maar ook met handige tools zoals digitale rittenregistratie. Het gaat voor onze leden vaak ook veel verder dan enkel het voorkomen van bijtelling. Het kunnen zien wie er in de buurt is, is vaak nog veel belangrijker. Hierdoor wordt het werk sneller, efficiënter en bespaar je eenvoudig een hoop geld. Om nog maar niet te spreken over inzicht in de CO2-uitstoot,” vertelt Mark.

Samen is het sleutelwoord bij een vereniging

Al bijna 150 jaar vertegenwoordigt OnderhoudNL de belangen van de schilders- en onderhoudsbranche in Nederland. “Belangrijk is dat we dat altijd samen met de ondernemers en de mensen binnen het bedrijf doen. Van oudsher gaan we het land in om ondernemers te vragen waar zij tegen aan lopen en wat zij van ons verwachten. Op basis daarvan maken wij beleid. Tegenwoordig doen we dat veel meer digitaal, al blijven we waarde hechten aan het persoonlijk contact. Onderhoud draait om mensen.”

Toekomst van onderhoud

De schildersbranche heeft het de afgelopen jaren redelijk goed gehad. Tijdens de coronacrisis kon er doorgewerkt met het protocol dat OnderhoudNL samen met de overheid heeft opgesteld. Opdrachtgevers hechten meer waarde aan ambachtelijk vakwerk en een bepaalde kwaliteit die daarbij hoort. Veel van onze leden stralen dat uit met OnderhoudNL Garantie. Dat is het keurmerk van OnderhoudNL dat speciaal is opgezet voor schilders, behangers, glaszetters en onderhoudsbedrijven. “Hiermee toon je aan dat je staat voor hoge kwaliteit en je processen op orde hebt. Je staat hiermee direct in de spotlight voor vve’s, vastgoedeigenaren en de particuliere klant.”

Mark verwacht dat de branche de komende jaren blijft groeien. Er is een enorme vraag naar vakmensen, die wij via allerlei campagnes proberen enthousiast te maken voor het vak. Tegelijkertijd groeit het aantal zelfstandigen die zich met schilderwerk bezig houdt. “Een mooie groep met ambitieuze vakidioten die de sprong naar het ondernemen wagen. Die houden zich bezig met prachtige projecten. En als ze hulp nodig hebben met juridisch advies, collectieve inkoopvoordelen of strategie, dan helpen we daar graag bij.”

TrackJack & OnderhoudNL

Als ondernemer in het onderhoud is een fiscaal sluitende rittenregistratie van het grootste belang. De TrackJack PRO Fiscaal 2 houdt alles automatisch bij, volgens de eisen van de Belastingdienst.

Ontdek de ritregistratie van TrackJack

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over de werking van onze GPS trackers, het partnerschap met OnderhoudNL én helpen u met een voorstel op maat.

Neem contact met ons op

Neem contact op met Michelle van TrackJack

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close