Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Iedereen is op zoek naar flexibiliteit

Kilometerlease als flexibel antwoord op een stugge markt

kilmeterlease via kilometerregistratie van h4 en TrackJackDat een kilometerregistratiesysteem meer kan dan alleen een sluitende administratie bijhouden voor de ZZP’er, MKB’er en fleet manager blijkt uit de toepassing waar H4 lease gebruik van maakt. Ze zetten de TrackJack namelijk in voor de facturering voor een van de meest innovatieve producten op de markt: kilometerlease.

Volgens Jeroen Meerman, Commercieel Directeur bij H4Lease, is H4 Lease alles behalve een traditionele leaseclub. Er staat wel ‘lease’ in de bedrijfsnaam van H4 Lease, maar “eigenlijk zijn we een mobiliteitspartner”, zegt hij. “Bedrijven weten vaak niet wat er kan en wat ze nodig hebben. Wij gaan in gesprek en gaan écht voor de beste oplossing. En het zal je verbazen, maar wij adviseren heel vaak om het aantal auto’s juist af te schalen.”

“Wij adviseren heel vaak om het aantal auto’s af te schalen”

Kilometerlease als oplossing van de toekomst

Toen Jeroen anderhalf jaar geleden in dienst kwam bij H4 Lease kende hij de behoefte van flexibiliteit in bedrijfsmobiliteit door ervaring na zijn studie bij een detacheerder. Dit zijn veelal organisaties die veel wisselingen hebben in het personeelsbestand. Mensen komen en gaan en werken constant op verschillende locaties. “Flexibiliteit is hier de norm.” Maar in de leasewereld was dat nog lang niet. “Je moest voor meerdere jaren contacten afsluiten, hopen dat je een goede kilometerinschatting kon maken en er maar vanuit gaan dat je bestuurders zich daaraan konden houden. Anders volgde er een flinke naheffing.”

Uit de stugge bestaande markt en de vraag naar meer vrijheid is het unieke concept van kilometerlease ontstaan. H4 Lease biedt voertuigen aan met een vaste basis aan kilometers (die je uiteraard zelf bepaalt, red.) waar je vervolgens per gereden kilometer op wordt afgerekend. Rijd je niet veel? Dan betaal je niet veel. “Kilometerlease is sinds corona bij bijna alle ondernemers hét product van keuze. Corona heeft ons laten zien dat flexibiliteit enorm belangrijk is. De komende jaren zal er een nieuwe invulling worden gegeven aan  ‘de auto van de zaak’,” zegt Jeroen

“Rijd je niet veel? Dan betaal je niet veel. “

“We kijken actief naar de behoefte”, gaat Jeroen door. “We gaan met onze klanten in gesprek, maar niet alleen de wagenparkbeheerder of directie. Ook de bestuurders van de auto’s zelf. Sommige medewerkers willen misschien wel liever een e-bike, of juist meer thuiswerken. Dan hoeft er geen volledige leasewagen voor de deur te staan. Kilometerlease biedt een flexibele schil aan de organisatie die voor een hoop besparingen zorgt.”


ritregistratie trackjack h4


Mede mogelijk gemaakt door een kilometerregistratiesysteem

TrackJack zorgt voor het bijhouden van de exacte kilometers. Er wordt een kilometerregistratiesysteem in de voertuigen geïnstalleerd die enkel de kilometerstand aan H4 Lease doorgeven. Geen gps-locaties, geen ritten, geen persoonsgegevens. Alleen een kenteken en een kilometerstand. Volledig AVG proof. “En op basis van de kilometers die TrackJack aan de hand van een koppeling aan ons doorgeeft, ontvangt de werkgever de passende factuur”, zegt Jeroen.

“H4 Lease beloont minder kilometers rijden. We zetten hiermee in op een veranderende wereld waar duurzaamheid en rijgedrag een steeds belangrijker rol krijgen. Zo hebben we recentelijk ook een groot waterstof project mogen doen, deels met de kilometeradministratie van TrackJack”, aldus Jeroen.

Het waterstof project is echt uniek. “Het project heet H2-drive en alleen om de naam moesten we al meedoen. De gemeente Arnhem bood een stimuleringspakket aan, waar mensen zich op konden inschrijven. Wij maakten deel uit van een consortium en zijn verantwoordelijk voor in totaal zo’n 70 stimuleringspakketten voor waterstofvoertuigen. Daar zijn we waanzinnig trots op.”

“H4 Lease beloont minder kilometers rijden.”

H4 lease

De leaseorganisatie viert in september 2021 haar 11-jarige bestaan. Erik Geerts, oprichter, zit nog steeds in het bedrijf en ziet dat kilometerlease zorgt voor een mooie groei.

Jeroen: “Het leeuwendeel van wat we doen is kilometerlease. Maar om nog meer flexibiliteit te kunnen bieden, hebben wij sinds 2020 een shortlease en verhuur tak opgezet. Zo kunnen wij altijd een geschikte voorloper inzetten (op zeer korte termijn) of voor een korte periode een auto aanbieden. Dit zorgt voor een – daar is het woord weer – flexibele schil die voor klanten per dag inzetbaar of opzegbaar is.

“Het is een heel leuke dynamische markt. Veel mensen die we tegenkomen denken na over hun mobiliteit en de mogelijkheden die de huidige situatie biedt. En eigenlijk is iedere ondernemer het erover eens: nu conventionele leasecontracten afsluiten voor 4 of 5 jaar is zeker niet de juiste oplossing. Niemand weet hoe het er over een jaar (of twee) uitziet.“

kilometerregistratie kilometerlease

“Conventionele leasecontracten afsluiten is zeker niet de juiste oplossing”

Onze partner Automobiel Management schreef eerder ook over kilometerlease.

TrackJack en H4 LEASE

H4 lease gebruikt het PRO Fiscaal 2 ritregistratiesysteem

  • Exacte en sluitende kilometerregistratie
  • Inbouw op locatie bij de eindklant
  • De gegevens gedeeld door een koppeling

Meer over de PRO Fiscaal 2

Van Egmond wegenbouw

van egmond materieel gps tracker

Van Egmond Wegenbouw begon het avontuur van track & trace systemen met het oog op zekerheid en veiligheid. Inmiddels heeft het bouwbedrijf de GPS tracker voor materieel in haar shovels, knikmopsen, een grote graver en een actiewagen ingebouwd. "Het is heel praktisch."

Schaffenburg

succesverhaal trackjack schaffenburg

“Vroeger betaalde iedereen gewoon bijtelling in de privéwagens. Een collega had al TrackJack en die heeft het intern aangeraden. Maar daarnaast is het ideaal voor onze planning." Inmiddels rijden er 20 voertuigen met het track en trace systeem van TrackJack.

Op de hoogte blijven van onze succesverhalen?

Meld u aan voor onze digitale updates.

Houd me op de hoogte

Blijf op de hoogte van TrackJack!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding