Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Belangen behartigen van 800.000 ondernemers

succesverhaal zzp nederland-trackjackIn 2005 opende ZZP Nederland haar spreekwoordelijke deuren voor alle zelfstandig ondernemers van Nederland. En dat zijn er nogal wat. Maar hoe behartig je de belangen van meer dan 800.000 ondernemers (met een primair inkomen uit de eigen zaak), help je bij vraagstukken van individuen én bied je de beste deals om alle ondernemers nog beter op weg te helpen? Leo Kits, werkzaam bij ZZP Nederland sinds 2005, geeft een kijkje achter de schermen bij dé partij voor zelfstandig Nederland.

Zzp’er word je heel bewust. Je bent een specialist in je vak, en daar wil je in verder. Je wilt je niet conformeren aan een werkgever, aan werktijden of een werkwijze. En wat is er fijner dan die vrijheid? “Niks,” zegt Leo Kits, communicatiedeskundige bij ZZP Nederland. “Zzp’ers zijn vaak heel gedreven en specialistisch. En soms wat eigenwijs. En omdat ze heel goed zijn in één specifiek ding, komen ze nog wel een met vragen over andere zaken. En daar komen wij om de hoek kijken.” Daarbij kun je denken aan verzekeringen, belastingen, boekhouding, juridische kwesties, mobiliteitsvragen en meer. En dat is precies waar ZZP Nederland zich hard voor maakt.

“Mensen worden geen abonnee meer voor enkel kortingen.“

Servicedesk, verzekeringen en kortingen

Sinds de start van ZZP Nederland is er een hoop veranderd, deelt Leo. “Toen wij begonnen waren we de eerste partij in Nederland die bij een zorgverzekeraar korting kon bedingen voor alle abonnees van ZZP Nederland. Inmiddels is dit een wijd geaccepteerd concept. En onze abonnees hebben nog steeds veel interesse in onze verzekeringen, maar ook in onze helpdesk. Hier beantwoorden echte mensen de telefoon, en bieden we een hoop hulp en ondersteuning. We zien ook dat ondernemers abonnee willen worden voor onze mooie kortingen op producten en diensten die zzp’ers nodig hebben.”

zzp nederland rittenregistratie

Maar ZZP Nederland doet meer dan dat. Via de gelieerde stichting ZZP Nederland wordt ook belangenbehartiging voor zzp’ers opgepakt. Als ondernemer sta je misschien alleen, maar als onderdeel van de stichting worden er zelfs lijntjes gelegd met de overheid en ministers.

Leo gaat door: “Wij vormen onze mening op basis van de abonnees van ZZP Nederland. Dat werd duidelijk toen er werd gesproken over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de zelfstandig ondernemer. Vooral in de bouw waren ondernemers hier voor, maar in de IT en zorg waren dat er veel minder. Vanuit de abonnees kwam naar voren dat bijna 80 procent tegen was. Die mening hebben wij toen overgenomen. Misschien hebben we enkele abonnees daardoor verloren, maar tegelijkertijd is het duidelijk waar wij voor staan en is het duidelijk dat de mening van onze achterban bepalend is.”

Abonnee voor maar één doel

“We zijn altijd op zoek naar de meest heldere antwoorden voor onze abonnees maar ook de beste partners om mee samen te werken. Die partner moet een probleem oplossen waar meerdere Zzp’ers mee rondlopen. Ze moeten landelijk opereren én kwaliteit leveren. Wanneer ze voldoen aan die voorwaarden, en er een mooie deal in zit voor onze abonnees, gaan we met ze in zee,” vertelt Leo. Toch ziet hij dat abonnees vaak maar gebruik maken van één van de diensten of aanbiedingen die er worden aangeboden. “Dat is de reden waarom ze bij ons terecht komen, maar we zien dat ze dan niet verder kijken naar ons totale pakket.”

Om die reden wordt er inmiddels gewerkt met een onboarding programma. In de eerste twee maanden worden de nieuwe abonnees geïnformeerd over het totale pakket dat ZZP Nederland te bieden heeft. En de reacties zijn goed. “Oh, bieden jullie dat ook? Dat heb ik nooit geweten,” komt er dan vanuit de abonnees.

“Bieden jullie dat ook? Dat heb ik nooit geweten.”

kilometerregistratie trackjack zzp nederland

Ritregistratie bijhouden voor de zzp’er

Het partnerschap tussen TrackJack en ZZP Nederland is er al sinds 2014. De eerste kennismaking was op een beurs voor de zelfstandig ondernemer, en de vonk sloeg toen over. “Veel zzp’ers worstelen met hun kilometerregistratie. Het bijhouden van de ritten in een boekje is tijdrovend, wordt vaak vergeten en is daardoor dus frustrerend. En er gaan ook altijd verhalen rond over boetes van de Belastingdienst.” Met dat gedachtegoed in het achterhoofd is de samenwerking tot stand gekomen. Een sluitende rittenregistratie voor de ondernemer, en een mooi passend partnerschap voor twee partijen. Om de samenwerking nog meer kracht bij te zetten, is er ook nog een speciale actie voor de abonnees.

“We vertellen ze wat moeten weten over een sluitende rittenregistratie bij onze helpdesk én bieden ze een betrouwbare partner in TrackJack,” sluit Leo Kits af.

Interesse om abonnee te worden bij ZZP Nederland?

De kosten hiervoor zijn € 22,50 per jaar. Kijk voor meer informatie op zzp-nederland.nl/

De TrackJack Podcast

Luister naar de TrackJack Podcast met ZZP Nederland

Alsof de afgelopen jaren nog niet genoeg verandering met zich mee hebben gebracht, lijkt het einde van 2022 niet minder onstuimig te worden. Met de energiecrisis, brandstofprijzen en stevige inflatie is het voor alle ondernemers een uitdagende tijd. Maar wat zijn de gevolgen voor de ZZP’er dan?

We gaan in gesprek met Kay Burger, werkzaam voor de Stichting ZZP Nederland. Wat kunnen ze bieden en welke veranderingen zitten er aan te komen en hoe zit dat nou op het gebied van mobiliteit?

Luister  nu op Spotify

TrackJack Podcast Kay Burger

TrackJack Q&A

De Q&A sessie met ZZP Nederland

Het thema besparen raakt iedereen. De consument let op z’n portemonnee maar ook bedrijven krijgen te maken met flink hogere kosten. Toch voelt de ZZP’er de gevolgen sneller.

TrackJack ging in gesprek met Leo Kits van de Stichting ZZP Nederland, dé partij voor de zelfstandig ondernemer, om te zoeken naar de oplossing.

Lees de Q&A nu

zzp nederland trackjack gpstracker

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding