Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Vervolg Start

Volg onderstaande stappen om uw TrackJack volledig in te stellen!

U heeft de stappen uitgevoerd om het systeem operationeel te krijgen. Onderstaand wordt omschreven hoe u gebruik maakt van de extra functionaliteiten.

1. Bestuurders instellen

Heeft u meerdere bestuurders die gebruik maken van één voertuig, of meerdere voertuigen met verschillende bestuurders? Dan is het van belang dit als eerste in te stellen.

Kies in het online account voor ‘Beheer‘ en dan ‘Bestuurdersbeheer‘. Hier kunt u een bestuurder aanmaken. Wilt u dat de bestuurder zelf ook kan inloggen en aangeven of ritten privé of zakelijk zijn? Kies dan type A. Wilt u bestuurders aanmaken zonder eigen login? Kies dan voor type B.

Bekijk eventueel ook onze video

Bij een bestuurder mét privéaccount wordt er gevraagd om een label aan te maken. Hier kunt u bijvoorbeeld de naam van de bestuurder invullen of de naam van het voertuig. Later kunt u hier namelijk op filteren en enkel de voertuigen bekijken met een specifiek label.

Als laatste is het belangrijk om bij het systeem  (‘Beheer‘, ‘Systemen‘, ‘Instellingen‘ en dan het 2e tabblad ‘Voertuiggegevens‘ ) de bestuurder te selecteren in de rechterkolom. Klik op ‘Opslaan‘ om alles op te slaan.

bestuurdersidentificatie

2. Kantooruren  instellen

Heeft u (grotendeels) vaste werktijden? Dan is de kantooruren-instelling ideaal. De ritten binnen uw werktijden worden automatisch als zakelijk ingesteld. Alle ritten buiten deze tijden komen automatisch op privé te staan.

Ga naar ‘Beheer‘, ‘Systemen‘ en kies het systeem waar u de Kantooruren  voor wilt instellen.  Kies ‘Instellingen’ en ga naar het 4e tabblad ‘Kantooruren instellen‘.  Zet het vinkje ‘Kantooruren instellen‘ aan. Nu kunt u de gewenste werkdagen kiezen en de werktijden. Alle ritten tussen de starttijd en eindtijd worden als zakelijk aangegeven en alles hierbuiten als privé.

En wilt u bericht ontvangen wanneer een auto een privérit maakt, dan kunt u het vinkje ‘Meldingen buiten kantooruren‘ nog inschakelen.

kantooruren

3. Sabotagemelding

We spreken van sabotage wanneer de voeding naar de TrackJack wordt onderbroken. Dit kan zijn doordat de accu uit uw voer- of vaartuig wordt verwijderd, of bedrading wordt doorgeknipt.

De sabotagemelding zit bij de Instellingen van uw systeem onder het derde tabblad  ‘Functies en meldingen‘. Het is belangrijk dat u een werkend e-mailadres invoert waar de meldingen naar kunnen worden verzonden. Wilt u naast e-mail en pushmeldingen via de smartphone app  ook optioneel een SMS melding ontvangen? Dan kunt u hier ook het 06-nummer invoeren. Let op, een SMS kost 1 credit. Credits kunt u in onze webshop aanschaffen.

sabotagemelding

4. Automatische rapporten instellen

Als u amper omkijken naar uw rittenregistratie wilt hebben, is het perfect om een automatisch rittenrapport in te stellen.

Ga naar ‘Rapportages‘. Hier kunt u verschillende rapporten instellen. Het rapport voor de Fiscus  kunt u jaarlijks downloaden. Het ‘Rittenrapport ‘ maakt het mogelijk om een voertuig te selecteren en een periodiek rapport in te plannen.

Kies het systeem waarvan u het rapport wilt inplannen, geef aan of u een PDF of Excel wilt ontvangen, geef aan of u dit per week, maand of jaar wilt ontvangen en kies het vinkje ‘Rapport periodiek versturen‘. Vul het gewenste e-mailadres in en klik op ‘Rapport versturen/opslaan‘.

rapporten

U bent klaar voor gebruik!

Vergeet u ook niet de App te downloaden voor iOS en Android, zodat u altijd onderweg locaties in de gaten kunt houden.

TrackJack_app_iosTrackJack_app_google

TrackJack app gps tracking

FAQ

Voor overige vragen kunt u ook onze pagina met veel gestelde vragen bekijken via onze FAQ.

Door naar de FAQ

controle rittenregistratie belastingdienst

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close