Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Wij geven schoonmakers een gezicht

schoonmakend nederland rittenregistratieRick van der Gaag is projectmanager Ondernemerschap bij Schoonmakend Nederland. Rick: “We behartigen de belangen van bijna 500 ondernemers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Denk aan het afsluiten van een cao, politieke lobby en een sterke positionering van de sector. Hierdoor zijn onze leden in staat waardevol werk te bieden aan 125.000 schoonmaakmedewerkers en opereren zij succesvol in een gezond ondernemersklimaat.”

Toen Rick bijna 5 jaar geleden bij Schoonmakend Nederland startte, nam hij meer dan 10 jaar branchevereniging-ervaring mee. De dynamiek bij brancheverenigingen is in zijn beleving heel erg vergelijkbaar. “We zijn sociaal, betrokken en werken veel met familiebedrijven,” vervolgt Rick.

Het mooie aan Schoonmakend Nederland is dat ze er zijn voor het collectief maar ook voor het individu. Zo bieden ze een cao en juridische helpdesk aan die vragen van leden beantwoorden over arbeidsrecht (waardoor je je boekhouder of advocaat niet hoeft te bellen, en direct flink bespaart) maar ook over bedrijfskundige vraagstukken. En heeft de helpdesk het antwoord niet paraat? Dan staat er een heel netwerk klaar om in te springen.

Het collectief is zo mogelijk nog sterker. Omdat de branchevereniging een dekkingsgraad heeft van bijna 70 procent, dat wil zeggen dat meer dan twee derde van alle schoonmakers in Nederland werkt bij een lid, zijn ze de enige partij aan de werkgeverskant die de cao voor de sector mag afsluiten die algemeen verbindend wordt verklaard.

Bedrijfsschoonmaak, reconditioning, glasbewassing, hotels en meer

keurmerk schoon trackjackDe branchevereniging voor schoonmakend Nederland zet zich in voor de volledige breedte van de branche. “Naast reguliere schoonmaak kent de branche verschillende specialismen. Per specialisme gelden andere eisen en wensen. Bij reconditioneringsvraagstukken (herstel van gebouwen na brand-, storm- en waterschade) gaat het vaak om snelheid (zodat de schadelast beperkt wordt). Bij  glasbewassing is werken op hoogte en dat dat veilig en verantwoord gebeurt een belangrijk thema. Dat is precies de reden waarom Keurmerk Schoon een vereiste is om lid te kunnen worden van Schoonmakend Nederland.”

Dat Keurmerk controleert namelijk niet hoe schoon de ruiten zijn als een glazenwasser is geweest of de hoeveelheid stof op een bureau, maar garandeert het proces en de organisatie. De zaken moeten goed op orde zijn, mede door de ketenaansprakelijkheid waar de branche mee te maken heeft. Dat voorkomt onder andere het uitbuiten van medewerkers en zorgt ervoor dat bedrijven zich echt aan de wetgeving houden.
Tevens biedt Schoonmakend Nederland het adspirant lidmaatschap. Bedrijven die het Keurmerk Schoon nog niet hebben gehaald, hebben een jaar om aan de eisen van het keurmerk te voldoen. Een NEN4400-eis is dan vaak wat er nog moet worden geregeld.

“Samen kom je verder, alleen ben je sneller”

De marktmonitor

Een van de verantwoordelijkheden van Rick is de marktmonitor die dit jaar is geïntroduceerd. Deze benchmark wordt 13 maal per jaar onder de leden uitgezet, zorgt voor data waar je écht op kunt sturen. Dat kan gaan om omzet maar ook over ziekteverzuim. “Medewerkers nemen in onze branche ongeveer 80 procent van de kosten voor hun rekening. Maar als je alleen weet dat in Q3 van 2021 het ziekteverzuim op 6 procent lag, heb je geen vergelijkmateriaal en weet je niet hoe het met het bedrijf gaat. Om die reden leveren onze leden data aan over geslacht, loongroepen, leeftijd, type dienstverband en meer. Dat is niet alleen handig voor de leden zelf, maar ook bij het onderhandelen van de eerder genoemde cao,” vertelt Rick trots.

“We zien vooral dat de jonge ondernemer graag data deelt. Ze zijn heel open naar elkaar en snappen dat je alleen sneller bent, maar dat je samen verder komt. Het zijn concurrenten, maar bijten elkaar niet.”

Waar ligt de ondernemer van wakker?

Naast de marktmonitor is Rick verantwoordelijk voor het ledenvoordeelprogramma. Daarbij staat hetgeen de ondernemer wakker houdt voorop. “We willen niet te veel ledenvoordeel aanbieden, we zijn geen supermarkt. Wat we bieden moet relevant zijn en écht een verschil kunnen maken. Dat zit hem dan vaak in processen versnellen of digitalisering. Denk aan hulp bij bedrijfsaankoop en of -verkoop of algemene voorwaarden en subsidies, maar ook verzekeringen en vraagstukken met de Belastingdienst. Dat is waarom de kilometerregistratie van TrackJack zo mooi in ons straatje past,” aldus Rick.

“We hebben veel ondernemers met veel medewerkers in dienst. In onze branche zit je zo aan tientallen of honderden medewerkers. En dan gaat CO2-uitstoot en mobiliteit een rol spelen, zeker met de aankomende wetgeving.”

TrackJack Schoonmakend Nederland

Als bedrijf wil je bezig zijn met je werk. En een digitale rittenregistratie is dan de perfecte oplossing. De TrackJack PRO Fiscaal 2 houdt alles automatisch bij, volgens de eisen van de Belastingdienst.

Ontdek de rittenregistratie van TrackJack

Meer weten over onze samenwerking?

Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over de werking van onze GPS trackers, het partnerschap met Schoonmakend Nederland én helpen u met een voorstel op maat.

Neem contact met ons op

Neem contact op met Michelle van TrackJack

Op de hoogte blijven van alle partners?

Meld u dan aan en mis niks meer.

Meld u nu aan

Blijf op de hoogte van TrackJack!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding