Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

RRS Normenkader

Eisen van de Belastingdienst voor een kwalitatief hoogwaardig rittenregistratiesysteem

Voor een beter horizontaal toezicht heeft de Belastingdienst een normenkader opgesteld waaraan geautomatiseerde rittenregistratiesystemen moeten voldoen als deze gebruikt  gaan worden voor “de gestaffelde bijtelling” die mogelijk  in  zal gaan.

Rittenregistratiesystemen

Er zijn diverse aanbieders van rittenregistratiesystemen met ieder eigen kenmerken en functionaliteiten. Momenteel worden rittenregistratiesystemen gebruikt om aan te tonen dat er minder dan 500 kilometer privé in “de auto van de zaak” wordt gereden om hiermee de bijtelling te voorkomen. Wanneer deze grens wordt overschreden, betaalt de berijder de volledige bijtelling van het voertuig. Het maakt hierbij niet uit hoeveel privékilometers er in totaal worden gereden.

Gestaffelde bijtelling

Omdat de Belastingdienst de bijtelling in categorieën wil delen naar hoeveelheid privégebruik, wordt er momenteel gesproken over een gestaffelde bijtelling. Deze gestaffelde bijtelling kent verschillende categorieën waarin procentueel de privékilometers worden weergegeven. Hierdoor wordt het bijtellen van een voertuig voor veel gebruikers aantrekkelijker, aangezien dit voordeliger wordt wanneer je weinig privékilometers rijdt met de Auto van de Zaak. Dit biedt een voordeel voor de gebruiker en daarnaast ook voor de Belastingdienst voor een beter horizontaal toezicht.

RRS Normenkader

Om deze gestaffelde bijtelling juist te kunnen monitoren en registreren, voldoet een met de hand bijgehouden rittenregistratie niet meer. Hiervoor dient een geautomatiseerd rittenregistratiesysteem te worden gebruikt. Uiteraard moeten deze systemen kwalitatief hoogwaardig zijn en aan specifieke eisen voldoen als het systeem wordt toepast voor de gestaffelde bijtelling. Om deze reden heeft de Belastingdienst een Normenkader opgesteld waaraan een rittenregistratiesysteem moet voldoen.

Bekijk de eisen in het RRS Normenkader  voor rittenregistratiesystemen.

TrackJack Europe neemt deel in de Klankbordgroep van de Belastingdienst om het RRS Normenkader vorm te geven.  Bij ingang van de gestaffelde bijtelling voldoet de TrackJack PRO Fiscaal aan de gestelde eisen.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding