Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

rijbewijs ritregistratie

Wat staat er allemaal op uw rijbewijs?

Geschreven door Jim

Kijkt u wel eens goed naar uw rijbewijs? Waarschijnlijk kom je niet verder  dan die vrolijke foto en de verloopdatum, maar er staat van alles op dat van waarde kan zijn. We keken naar de bijzonderheden.

Je wilt natuurlijk altijd de weg op kunnen, ook als je ziek bent of een lichamelijke afwijking hebt. Om die reden is het mogelijk om na een medische  beoordeling onder specifieke voorwaarden je rijbewijs te halen of te houden.


Europees geregeld

Om dit allemaal goed te kunnen registreren, staat er op je rijbewijs een door het ministerie bepaalde code.  Deze codes zijn internationaal geregistreerd (binnen de EU) en kunnen gaan over specifieke gedragsregels of bijvoorbeeld een aangepast voertuig. Bij het eerste kun je denken aan een maximum aantal uren rijden per dag en in het tweede scenario kun je denken aan gas geven met je handen of rijden met joystick, in het geval je bijvoorbeeld in een rolstoel zit.

Overigens zul je, nu je op je rijbewijs aan het kijken bent, enkel de hoofdcategorie terugzien. De categorie 20 staat bijvoorbeeld voor remsystemen, waaronder een rempedaal geschikt voor bediening met de linkervoet of knie valt. Categorie 44.08 staat bijvoorbeeld voor de hoogte van de motor, waar je  bij het stilstaan met beide benen de grond moet kunnen raken. In het rijbewijsregister staat de volledige specificatie.  

Heb je een dergelijke code? Houd je hier dan ook goed aan. Doe je dat niet, levert je dat niet zomaar een bekeuring op, het is zelfs een misdrijf. Je bent dan niet verzekerd en alle schade die je veroorzaakt wordt op jouw verhaald.


Ritregistratie en autotracker  voor meer veiligheid

Op het moment dat u in een auto rijdt, is het handig om een ritregistratie bij te houden.  Niet alleen zorgt uw ritregistratie ervoor dat u, in het geval dat u zakelijk rijdt, dat u uw bijtelling kunt voorkomen. En rijdt u uw zakelijke kilometers met een privéwagen? Dan kunt u makkelijk uw zakelijke kilometers declareren.  De autotracker in uw voertuig  houdt het allemaal voor u bij.


Bron: Topgear

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding