Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Stel uw vraag

Hoe krijg ik een betere Green Driving score

Wilt u een betere Green Driving score? Of wilt u gewoon zuiniger rijden en duurzamer aan de slag? Gebruik dan de volgende 7 tips:

 1. Rijd met gesloten ramen.
  Ook al kan het soms erg lekker zijn om een raampje open te zetten, je auto verbruikt nu eenmaal minder brandstof als de ramen open staan. Een goede stroomlijn draagt bij aan een lagere milieubelasting.

 2. Zorg voor een juiste bandenspanning.
  Net zoals het onderhoud van de motor belangrijk is, is ook de bandenspanning van belang. Het is een kleine moeite om dit regelmatig te controleren. Zowel een te hoge als een te lage bandenspanning beïnvloed het brandstofverbruik van je auto nadelig.

 3. Tijdig schakelen.
  Door zo vroeg mogelijk door te schakelen draait je motor soepel. Hoog optrekken en laat doorschakelen kosten extra brandstof. Probeer ook zoveel mogelijk met een constante snelheid te rijden. Let daarbij op de combinatie van een laag toerental dat in de hoogste versnelling wordt gereden.

 4. Voorkom een al te hoge snelheid.
  Het klinkt net zo logisch als dat het is: hoe sneller je rijdt, hoe meer brandstof je auto verbruikt. Je rijdt daarom beter een constante snelheid waarbij het toerental laag is en de versnelling zo hoog mogelijk. De meeste auto’s hebben een optimaal verbruik bij een snelheid die rond de 90 km per uur ligt.

 5. Uitrollen in plaats van remmen.
  Vaak je zie het moment dat je moet stoppen tijdig aankomen. Laat je auto eens wat vaker uitrollen richting onder meer een stoplicht in plaats van abrupt de rem in te trappen. Naast brandstof bespaar je hier ook mee op de remmen en banden.

 6. Trek niet te snel op.
  Snel optrekken bij een stoplicht is soms best leuk. Het verbruikt echter wel meer brandstof dan langzaam optrekken. Probeer daarom zo langzaam mogelijk op te trekken. Let er wel een beetje op dat dit niet hinderlijk is voor medeweggebruikers en dat je niet doorslaat in ‘langzaam aan rijden’.

 7. Moet je wachten? Schakel de motor uit.
  Hoe vaak komt het niet voor dat je met een draaiende motor staat te wachten voor een trein- of brugovergang? Ook als je op iemand staat te wachten die snel even een boodschap doet is het beter om de motor van de auto uit te schakelen. Je bespaart hier brandstof mee. Het terug starten van de motor verbruikt minder brandstof dan wachten met een draaiende motor. 


Bron: milieubewust.net

Terug naar overzicht FAQ's

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding