Kies uw taal

GPS track en tracing TrackJack

Volgsystemen

Een volgsysteem  is een systeem dat door middel van plaatsbepaling de locatie van personen, objecten of andere voorwerpen bepaalt. Vaak gebeurt deze plaatsbepaling door middel van GPS en is de benaming van een volgsysteem ook wel een GPS tracker. Er zijn verschillende soorten volgsystemen, voor het eenvoudig traceren van een auto tot een volgsysteem dat ook een volledige kilometerregistratie voor de fiscus bijhoudt. Ook vragen verzekeraars voertuigvolgsystemen ter beveiliging van voertuigen of objecten. Kortom, volgsystemen zijn er in vele soorten en maten die we onderstaand verder toelichten.

Hoe werkt een volgsyteem?

Een volgsysteem is een apparaat dat werkt door middel van GPS en GPRS. Door middel van GPS (satellieten) wordt de locatie bepaald van het volgsysteem. Zodra deze locatie is bepaald, wordt deze door middel van GPRS (mobiele netwerk) verstuurd naar een software die ervoor zorgt dat u deze gegevens kunt inzien. Ook zijn er volgsystemen waarbij u naast online ook via een smartphone app locaties kunt bekijken.

Hoe werkt een volgssyteem

Auto volgsystemen track & trace

Met een volgsysteem in de auto – ook wel GPS tracker genoemd – weet u altijd waar een auto is. U logt in via een online account of smartphone app en ziet op een kaart de actuele locatie.  Daarnaast  wordt u op de hoogte gesteld bij diefstal en sabotage.

Bekijk ons auto volgsysteem

Volgsysteem auto

Volgsysteem voor wagenparkbeheer

Met een volgsysteem voor wagenparkbeheer zorgt u voor  grip op uw wagenpark, waardoor u aanzienlijke besparingen kunt realiseren. U weet altijd de actuele locatie van voertuigen, waar ze zijn geweest, welke adressen zijn bezocht,  tijdstippen en u  heeft o.a.  inzicht in rijgedrag brandstofverbruik . Bekijk ons volgsysteem voor wagenparkbeheer

Volgsysteem Wagenpark

Volgsysteem Belastingdienst

Een volgsysteem voor de Belastingdienst wordt ook wel een GPS kilometerregistratiesysteem genoemd. Met dit volgsysteem  worden alle gereden routes en kilometers geregistreerd, precies zoals de Belastingdienst wil  voor een sluitende fiscale kilometerregistratie. Bekijk ons volgsysteem voor de Belastingdienst

Volgsysteem Belastingdienst

Installatie volgsysteem

Afhankelijk van welk type volgsysteem u kiest is installatie van toepassing of niet. Als u kiest voor een draadloos volgsysteem werkt deze door middel van een interne batterij waardoor u het volgsysteem kunt plaatsen waar u wilt zonder aansluiting. Als u kiest voor een inbouw volgsysteem wordt deze door de garage of monteur meestal aangesloten op de OBD stekker van de auto of geïnstalleerd achter het dashboard. Als u aangeeft welk type volgsysteem u nodig heeft, geven onze medewerkers advies over waar de installatie in het voertuig wordt gedaan.

Volgsysteem installatie

Draadloos volgsysteem voor objecten

Binnenkort verkrijgbaar.

Voertuigvolgssyteem verzekeraar

Binnenkort verkrijgbaar.

Partners

close