Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Q&A met MoveMove en MultiTankcard

Waar moeten bedrijven en consumenten op letten bij aanschaf van een tank- of laadpas?

De tarieven van benzine en diesel zijn net weer een beetje gedaald maar liggen nog steeds erg hoog. Daarbij zorgen de energieprijzen er ook nog eens voor dat elektrisch rijden duurder wordt dan je zou willen. Voordeel is te halen met een tank- of laadpas, maar hoe zit dat nou precies?

TrackJack ging in gesprek met Roeland Rohof van MoveMove, dé partij voor tank- en laadpassen in het zakelijke segment.


Kun je iets vertellen over MoveMove en jouw rol?

MoveMove biedt ondernemers een mobiliteitspas waarmee ze al hun zakelijke reiskosten kunnen afrekenen via een overzichtelijke btw-factuur. Op deze manier profiteer je van maximale btw-teruggave, zonder het gedoe van declaraties en losse bonnetjes.

Ik ben Roeland Rohof en ben als commercieel manager bij MultiTankcard verantwoordelijk voor de sales & marketing van de labels MultiTankcard en MoveMove.

 

 Zijn er naast stijgende prijzen meer redenen waarom steeds meer ondernemers kiezen voor een tank- of laadpas?

Door de stijgende kosten wordt het voor ondernemers steeds relevanter om te profiteren van maximale btw-teruggave.

Met een zakelijke tank- of laadpas mis je geen losse bonnetjes meer. Dat is in deze tijd van stijgende kosten extra belangrijk geworden.

Waar moet je nou eigenlijk op letten als je kiest voor een tankpas?

Bij de keuze van een mobiliteitspas zijn de onderstaande zaken van belang:

 • Het aantal mobiliteitsdiensten
  Veel aanbieders bieden slechts tanken en/of elektrisch laden aan als dienst. Andere aanbieders bieden daarnaast ook de mogelijkheid om te parkeren of gebruik te maken van de wasstraat en het OV. Al deze kosten verschijnen op je maandelijkse btw-factuur, wel zo handig als deze diensten voor jou of je medewerkers relevant zijn.

 • De voorwaarden
  Vraagt de aanbieder van de mobiliteitspas een vast bedrag per maand? Of moet je ook nog per transactie bepaalde meerkosten betalen? Ook zijn er veel aanbieders die je verplichten om een jaarcontract af te sluiten, terwijl je bij andere partijen maandelijks kunt opzeggen.
 • Het aantal acceptatiepunten
  Wil je gebruikmaken van alle tankstations / laadpalen in Nederland of vind je het acceptabel om bij een beperkt aantal locaties je mobiliteitspas te kunnen gebruiken? Daarnaast is er een optie om ook te kiezen voor dekking in het buitenland.

 • Let op: pompprijs vs korting op landelijke adviesprijs
  Als laatste tip wil ik nog meegeven dat veel aanbieders een aantal cent korting beloven op de landelijke adviesprijs die men afrekent met een tankpas. In de praktijk is dat een korting op een door het tankstation zelf bepaalde adviesprijs die doorgaans veel hoger ligt dan de prijs aan de pomp. Veel merkneutrale aanbieders met landelijke dekking, zoals MoveMove, beloven geen korting, maar bieden een ruim aanbod van goedkopere onbemande tankstations die gemiddeld lagere literprijzen hanteren. Uiteindelijk ben je dan altijd goedkoper uit dan de prijs die je betaalt als je ‘korting’ krijgt op de landelijke adviesprijs.

Wat merken jullie van de veranderende markt, zoals bijvoorbeeld elektrisch en fossiel rijden?

We zien op dit moment een aantal belangrijke trends: duurzaamheid en de opkomst van het flexreizen. Wat betreft duurzaamheid is de belangrijkste verandering de overgang van tanken naar elektrisch laden. De overheid stimuleert deze overstap en ook bedrijven willen het goede voorbeeld geven.

Verder is er ook een stijgende interesse in bio-brandstof en waterstof. De opkomst van flexreizen heeft te maken met de behoefte om voor gebruik van mobiliteit te betalen. Vooral de nieuwe generatie wil minder voor bezit van een voertuig betalen en toont interesse in openbaar en deelvervoer.

Is het lastig voor een zakelijke rijder om een laadpunt of station te vinden waar hij of zij aan kan tanken of laden?

Via onze app kun je eenvoudig een locatie in de buurt vinden die onze MoveMove-pas accepteert. Ook zie je hier de meest recente pompprijs terug, zodat je kunt rijden naar het dichtstbijzijnde tankstation met de laagste literprijs op dat moment. Aangezien onze pas werkt op alle tankstations en laadpalen in Nederland, heb je snel een locatie bij jou in de buurt gevonden.

trackjack benefit movemove
“We zien twee belangrijke trends: duurzaamheid en de opkomst van het flexreizen.”

Naast tanken en laden is ook parkeren met jullie pas mogelijk. Hoe zit dat precies?

Klopt, via onze app kun je ook parkeren op kosten van de zaak. Je betaalt hiervoor geen transactiekosten en deze kosten verschijnen ook weer op je maandelijkse verzamelfactuur. Ook erg handig voor medewerkers die regelmatig gebruikmaken van betaald parkeren. 


En hoe zit het met OV en pechhulp?

We leveren bij MoveMove een gratis OV-kaart mee. Het saldo wordt automatisch aangevuld en je reist dan ook op kosten van de zaak. En voor onze klanten hebben we ook een aantrekkelijk aanbod geregeld voor Pechhulp inclusief internationale dekking.

 Zijn er nog andere zaken, zoals de integratie met TrackJack voor inzicht in verbruik, waar jullie meerwaarde bieden voor de ondernemer?

MoveMove kun je eenvoudig koppelen aan andere systemen zoals je boekhoudsysteem of een voertuigvolgsysteem zoals TrackJack.

Op deze manier kun je als wagenparkbeheerder perfect grip houden op de gemaakte mobiliteitskosten en de daadwerkelijk gereden kilometers. Het geeft je allerlei inzichten in de kosten per kilometer per voertuig. Met bespaartips of coaching op slim tanken of laden kun je veel kosten besparen. Ook helpt deze koppeling bij het effectief monitoren op misbruik van mobiliteitspassen.


 Hoe kijken jullie als MoveMove naar de toekomst van mobiliteit?

De komende tijd verwachten we een snelle opmars van elektrisch rijden en een sterke afname van fossiele brandstofvoertuigen. Ook op andere aspecten wordt duurzaamheid steeds belangrijker binnen de mobiliteit.

Verder verwachten we meer flexibiliteit in de manier van reizen, maar ook flexibiliteit in het tijdstip van reizen en de werklocatie. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven voor het rijden met de auto naar kantoor tijdens de spits. Veel aanbieders van mobiliteitsdiensten zijn op dit moment druk bezig om te voldoen aan deze veranderende vraag vanuit de reiziger.

Q&A met de Vereniging Zakelijke Rijders

kilometerregistratie vzr

U wordt als klant van TrackJack nu gratis lid bij de VZR en wordt daardoor nóg beter geïnformeerd als zakelijke rijder. Maar wat is de VZR precies en waar staan ze voor?

Q&A met ZZP Nederland

zzp nederland trackjack gpstracker

Het thema besparen raakt iedereen. De consument let op z’n portemonnee en bedrijven krijgen te maken met hogere kosten. Als ZZP’er voel je de gevolgen snel.

Geen Q&A, podcast of nieuws meer missen?

Meld u aan voor onze digitale updates.

Meld me nu aan!

Blijf op de hoogte van TrackJack!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close