Kies uw taal

Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen

Partner van TrackJack Europe

Vanuit de markt ontstond de behoefte om samen met de Belastingdienst duidelijkheid te scheppen over de wensen en eisen rond rittenregistraties. Naar aanleiding hiervan is met enkele vooraanstaande leveranciers en branchepartijen een normenkader en een auditfile ontwikkeld. Deze documenten zijn geaccordeerd en gepubliceerd door de Belastingdienst en vormen de basis voor het keurmerk voor ritregistratiesystemen. Een eis van de Belastingdienst is dat dit Keurmerk objectief en onafhankelijk is.

Vereniging Auto van de Zaak, de branchevereniging voor ritregistratiesystemen en de RAI vereniging hebben het initiatief genomen tot het ontwikkelen van een keurmerk voor rittenregistratiesystemen.

Ritregistratie keurmerk

Voordelen van het keurmerk ritregistratiesystemen

Er zijn berijders die zelf een RitRegistratieSysteem aanschaffen om de kilometeradministratie te vergemakkelijken. In andere gevallen is dit het initiatief van de werkgever om een RitRegistratieSysteem te monteren. Daarnaast zijn er heel veel uitvoeringsvormen. Een simpel RitRegistratieSysteem levert alleen een sluitende rittenregistratie. Een uitgebreider systeem kan ook dienen als Track&Trace systeem. TrackJack Europe levert zowel een basis uitvoering als een uitgebreidere uitvoering met GPS track en trace.

Objectieve marktstandaard

Er zijn ongeveer 100 leveranciers van Ritregistratiesystemen. Deze 100 leveranciers kennen een grote verscheidenheid van omvang, betrouwbaarheid en zekerheid om te komen tot een juiste kilometeradministratie.

De Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen heeft zich ten doel gesteld om een duidelijke norm neer te leggen. Een systeem met een Keurmerk levert een betrouwbare rittenregistratie houdt rekening met de privacy aspecten en komt van een leverancier die zorgt dat de data goed bewaard blijft.

Belastingdienst 500 kilometer

Er zijn in Nederland ongeveer 250.000 berijders die een zogenaamde 500 km verklaring hebben. Deze berijders rijden geen privé kilometers met de zakelijke auto en moeten bij de Belastingdienst een sluitende rittenregistratie kunnen overleggen.

Toekomstige mogelijkheden gestaffelde bijtelling

Mocht de rittenregistratie niet in orde zijn dan levert dit een naheffing op die regelmatig in de duizenden euro’s loopt. Met een ritregistratiesysteem voorzien van een Keurmerk weet je één ding zeker: de standaard beveiligde output van het systeem levert een deugdelijke rittenadministratie op en staat niet meer ter discussie. Wat blijft, is dat je op de juiste momenten aan moet geven of een rit zakelijk of privé is.

TrackJack Europe en het keurmerk ritregistratiesystemen

Bij de eerste lichting van keurmerken heeft TrackJack Europe haar keurmerk op 14 november 2013 ontvangen. Dit betekent dat de ritregistratie van TrackJack voldoet aan alle gestelde eisen van nu en voor in de toekomst. Lees hier meer informatie over de TrackJack PRO Fiscaal.

Lees hier meer over de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Partners

close