Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

vzr ev jaar 2023 trackjack

Winnaar EV van het jaar 2023 bekend: Persbericht VZR

Geschreven door Jim

Op 21 februari is de EV van het jaar 2023 Award uitgereikt. Deze verkiezing is opgedeeld in totaal drie categorieën. De Mercedes-Benz EQE is de overall winnaar en hiermee uitgeroepen tot EV van het jaar 2023.

Het onderzoek en de bijbehorende verkiezing wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door VZR samen met Autoweek, AD, Leaseplan & Eneco eMobility. In het A/B-segment is de Peugeot e-208 tot winnaar uitgeroepen. De Kia EV6 heeft gewonnen in het C/D-segment. De Mercedes EQE heeft gewonnen in het E/F-segment en is benoemd tot overall winnaar.


Objectieve criteria

De verkiezing kenmerkt zich door het feit dat er gebruik gemaakt wordt van acht objectieve criteria. Te denken valt aan leaseprijs, verkoopaantallen, laadsnelheid en gebruiksgemak. Alle criteria en de scores zijn na te lezen in de EV van het jaar uitgave 2023.

Nieuw in 2023 is de “Belofte van 2023”. Deze categorie is ontstaan om aandacht te geven aan auto’s die net op de markt zijn gekomen of binnenkort gaan komen. Hiermee geeft de jury erkenning aan een model dat nog niet te beoordelen is op feitelijke data. De NIO ET7 is de Belofte van 2023 geworden. Deze elektrische sedan heeft met de batterij swap een innovatief batterijwisselconcept en het model geeft een goede eerste indruk op het gebied van rijeigenschappen en technologie.


Vakkundige jury

De ‘EV van het jaar verkiezing’ is een initiatief van VZR. De vakkundige jury bestaat uit Martin Huisman (VZR), Bart Fick (Eneco eMobility), Damiaan Hage (AutoWeek), Maartje van Tongeren (LeasePlan Nederland) en Niek Schenk (AD). Zij bepalen de beoordelingscriteria en de daarbij behorende wegingsfactoren wat resulteert in een puntenaantal.

De top 3 per segment ziet er als volgt uit:

Midden segment
1.Peugeot e-208
2.Opel Corsa-e
3.Fiat 500e
Hoge segment
1.Kia EV6
2.Tesla Model Y
3.Volvo XC40 Recharge
Top segment
1.Mercedes-Benz EQE
2.Mercedes-Benz EQS
3.Audi e-tron

 

Over Vereniging Zakelijke Rijders

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Ze zet zich in voor ruim 1,3 miljoen mensen die over een leaseauto of andere auto van de zaak beschikken en voor mensen die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto.

Ritregistratie met GPS tracker

TrackJack is al vele jaren partner van de VZR. Niet alleen namen we eerder een podcast op met  Jan van Delft over bijtelling, ook hielden we een Q&A met directeur van de vereniging: Mariska Hustings.  De VZR is mede verantwoordelijk voor het Keurmerk Ritregistratiesystemen, het keurmerk waardoor u zeker bent van een kwalitatieve ritregistratie aan de hand van een GPS tracker. De PRO Fiscaal 2  is de meest gebruiksvriendelijke GPS tracker waar u dit keurmerk op krijgt.


Bron: VZR.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding