Kies uw taal

ritregistratie co2 uitstoot meten

Betalen voor uw CO2 uitstoot

Geschreven door Jim

De Europese Unie heeft  besloten dat iedere Europese inwoner gaat betalen voor zijn of haar CO2 uitstoot. Maar, zien we u denken, wanneer en waarom? Nou, per 2027. De rest vertellen we u hieronder.

CO2 uitstoot is iets dat ons nogal bezig houdt. Zo moeten bedrijven met meer dan 100 medewerkers hun uitstoot inzichtelijk maken van woon-werk verkeer, en komt daar ook een norm voor. Met de kilometerregistratie van TrackJack houden we dat allemaal makkelijk en netjes bij.

Maar dit nieuwe plan gaat verder. Veel verder. Het CBAM, het ETS en het Sociaal Klimaatfonds komen namelijk bij elkaar om het allemaal mogelijk te maken. 

Wat precies? En wie precies?

Ja. Het CBAM, ofwel Carbon Border Adjustment Mechanism, is een systeem dat CO2-belasting gaat heffen op producten die naar de EU worden geïmporteerd. Dat zorgt ervoor dat je je spullen dichter bij huis gaat zoeken en inkopen, en dus minder CO2 uitstoot.
De ETS, Emissions Trading System, is een oplossing waarbij de EU certificaten uitdeelt aan bedrijven om een bepaalde hoeveelheid CO2 uit te mogen stoten. Een leuk detail is dat deze certificaten tussen bedrijven onderling kunnen worden verhandeld. Ben jij dus goed bezig met je CO2? Dan kun jij je certificaten verkopen aan bedrijven die juist teveel uitstoten.
De derde spil is het Klimaatfonds. Die hebben een potje beschikbaar om ervoor te zorgen dat de mensen die het wat minder hebben, toch gewoon kunnen blijven wonen en leven. Dat potje bevat nu een slordige 86 miljard euro.

En ik dan?

Ja, dat is allemaal best nog onduidelijk. Het komt er in ieder geval op neer dat u wat meer gaat betalen. Dat kan zijn op het moment dat u de kachel aanzet, benzine in je wagen tankt maar ook producten aanschaft. De fabrikanten van alles dat u koopt, zal  deze taks waarschijnlijk ook gewoon moeten doorberekenen. Overigens is de EU optimistisch en  geven ze aan dat het allemaal wel mee zal vallen. Op een volle tank bijvoorbeeld maar €0,10. En ach, dat kan er ook nog wel bij toch?


CO2 uitstoot en verduurzaming van uw wagenpark met ritregistratie

Zoals aangegeven zit de hele sector van transport, logistiek en automotive al langer met CO2-uitstoot in de maag. Voor ons nageslacht moeten we namelijk echt  wat gaan doen aan het klimaat. TrackJack biedt Green Driving aan bij haar ritregistratie. Daarmee wordt de CO2 uitstoot inzichtelijk van je auto of wagenpark en kun je in de vorm van een competitie niet alleen de uitstoot inzien maar ook een groenere bestuurder worden.


Bron: Autoblog.nl

 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding