Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

meer evs kilometerregistratie

Verdubbeling EV’s in Nederland

Geschreven door Michelle

Het kan u niet zijn ontgaan: de EV is overal.   En het wordt steeds meer. Sterker nog, als je het vergelijkt  met  vorig jaar is het aantal elektrische auto’s bijna verdubbeld!  Ook de hybride auto’s doen mee in de groei. We duiken de cijfers in.

Uit de gegevens van de RDW  is deze groei duidelijk te zien. Door de stijgende energieprijzen, subsidies op nieuwe en tweedehands elektrische auto’s en de toenemende range  van de EV  is de groei  logisch te verklaren. 

Het totale wagenpark

Omdat vanaf 2035 alle nieuwe auto’s volledig zonder CO2-uitstoot moeten rijden, zal de groei alleen maar toenemen. Op dit moment is circa 21% van de nieuw verkochte auto’s emissievrij. En ondanks de groei is slechts 3,3% van alle wagens in het Nederlandse wagenpark emissieloos.  Die 3,3% staat voor 310.000 EV’s. Een toename van 136.000 in 2022! 

Almere is overigens de gemeente die de vlag uit mag hangen, want  15% van alle auto’s  daar is elektrisch. Een mogelijke verklaring? Veel huizen in Almere hebben een eigen oprit, dus kan er makkelijk  worden geladen  zonder afhankelijk te zijn van publieke laadpalen.

Kilometerregistratie  voor EV en fossiel

En ondanks dat de voordelen voor de bestuurder duidelijk zijn, denk aan confort, het milieu en het gemak, worden de fiscale voordelen helaas steeds kleiner. De bijtellingspercentages gaan omhoog en ook de wegenbelasting wordt over enkele jaren gewoon weer gerekend  voor de EV. Steeds meer bestuurders kiezen er om die reden voor om geen bijtelling te betalen, en hun gereden kilometers netjes bij te houden in een kilometerregistratie. Toon aan dat je niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden en je  hoeft je er geen zorgen meer om te maken.


Bron: nu.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding