Kies uw taal

Kiest u in 2023 voor een youngtimer?

Geschreven door Micha

We storten ons weer in de wondere wereld van de youngtimer. We schrijven bijna dagelijks over kilometerregistratie om bijtelling te voorkomen of elektrische auto’s om een lager bijtellingspercentage te gaan betalen. Maar gelukkig laat ook de youngtimer  af en toe van zich horen.  Want er komt weer wat bij in 2023.

Begin bij het begin. Een youngtimer is een personenwagen die tussen de 15 en 30 jaar oud is. En de overheid heeft een interessante regeling bedacht om wat oudere auto’s alsnog een goed nieuw leven te gunnen. De youngtimer regeling houdt in dat er een bijtelling van 35 procent  op de dagwaarde  wordt gerekend. En dat is   interessant voor de ondernemer.

En hoe zit dat in 2023?

Ieder jaar op 1 januari komen er weer nieuwe auto’s bij als youngtimer. En net als in 2022 heeft Autoblog de meest interessante wagens op een rijtje gezet. En wij hebben hier op onze beurt weer een selectie van gemaakt. Bent u er klaar voor?

 1. Opel Insignia
  We beginnen goed. Deze Insignia  ziet er niet alleen goed uit, maar ook qua confort, rijeigenschappen en prestaties is dit een topper. Er is er een met 2-liter turbo motor en automaat. En die kun  je aanschaffen vanaf 8.000 euro, met zo’n 80.000 kilometer op de teller.

 2. Abarth 500
  Een wat? Een Abarth?  Ja, de huis-tuner van Fiat heeft het klassieke Fiat 500 model onder handen genomen. En dat is leuk, want de standaard versie knalt er al 135 pk uit.  En dat voor een auto van net 1.000 kilo. Je rijdt er al een voor 10.000 euro.

 3. Volkswagen Passat CC
  Het voelt  als gisteren dat Volkwagen deze head-turner lanceerde. Een prachtige sedan, en een heel stuk mooier dan de gewone Passat. En de 3.6 liter VR6 uitvoering is betrouwbaar en brengt je comfortabel én rap waar je moet zijn. En met een ton op teller betaal er nog maar 12 duizend euro voor.

 4. BMW 1-serie Cabrio
  Heerlijk. De wind in je haren, genoeg vermogen én jaloerse blikken op verjaardagen en partijen. Leverbaar met de 3-liter zes-in-lijn die in 1.25i wordt gelepeld en die brengt je en de persoon naast je een hele hoop heerlijke ritten. Te koop vanaf 13.000 euro, net over de Duitse grens.

 5. Volvo XC60
  We moeten de   ondernemers met gezinnen of wat extremere hobby’s  niet vergeten. Deze XC60 biedt je een sloot aan ruimte, en gecombineerd met alle eigenschappen die je van een Volvo mag verwachten, is dit een heerlijke wagen. Het is niet de snelste in het rijtje, maar daar koop je hem niet voor. Kies voor de 5-cilinder  met weinig kilometers op de teller voor zo’n 15.000 euro.

Bijtelling in 2023

Zit er wat bij dat  voldoet aan uw eisen? Er is nog veel meer, maar willen u het plezier om wat onderzoek te doen niet ontnemen. Het is mooi om als ondernemer  zo min mogelijk bijtelling te betalen. De youngtimer regeling is daar een prachtig voorbeeld van. Maar betaalt u liever helemaal geen bijtelling in 2023? Dan kan dat ook. Zorg ervoor dat u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt met uw zakelijke wagen, toon dit aan met een digitale kilometerregistratie en  klaar is kees. 0% bijtelling.


Bron:  Autoblog

youngtimer gps tracker

Wilt u nog meer weten over de youngtimer en de voordelen?

TrackJack is het gesprek aangegaan met Jeroen Kooren, eigenaar van ClassicMaster: dé expert in Nederland als het gaat om de youngtimer.

Luistert u mee om alles te weten komen?

Luister nu op Spotify    of Apple Podcast

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding