Kies uw taal

GPS tracker auto brandstof 2035

Verbod op benzine- en dieselauto’s per 2035

Geschreven door Micha

De kogel is door de kerk. Het verbod op de productie van benzine- en dieselauto’s vanaf 2035 is door het Europese Parlement. Begin maar vast met sparen voor je nieuwe EV of waterstofauto.   Wel goed om er meteen bij te zeggen  dat  bestaande auto’s op fossiele brandstof wel gewoon mogen blijven rijden.  

Door het Europees Parlement is er niet gesproken op een verbod op verbrandingsmotoren, maar wel een verbod op CO2-uitstoot door auto’s. Onder de streep betekent dat natuurlijk hetzelfde, en stopt de productie van  diesel- en benzinemotoren dus per 2035.  Ook auto’s die op synthetische brandstoffen rijden, zullen niet meer zijn toegestaan.


CO2-neutrale brandstoffen

Zogeheten eFuels, synthetische brandstoffen, stoten wel CO2 uit, maar zijn tegelijkertijd CO2-neutraal. Ze worden namelijk gemaakt met CO2 die uit de lucht wordt opgevangen. De voertuigen die de synthetische brandstoffen gebruiken, stoten daarna de CO2 weer uit. En ondanks dat ze dus geen extra CO2 toevoegen, stoten ze wel uit. En zijn ze dus verboden. Daarvan wordt verwacht dat er in de komende 13 jaar wel wat getouwtrek  met de autolobby zal komen.

GPS tracker auto voor inzicht

En of u nu veel of weinig CO2 uitstoot, ieder voertuig kan worden voorzien van een GPS tracker auto.  En het leuke is dat u ook uw uitstoot kunt meten door gebruik te maken van zo’n systeem. Uw gereden kilometers worden namelijk precies geregistreerd, uw uitstoot ook, en daarmee bent u zich bewust van de schade aan de aarde.

Bron: Topgear

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding