Kies uw taal

Kilometervergoeding gps tracker

Kilometervergoeding blijft gelijk

Geschreven door Jim

2006. Een liter benzine kostte  ongeveer anderhalve euro en een liter diesel  rond de euro. 2006. Het  jaar dat de onbelaste kilometervergoeding werd vastgesteld op €0,19 per kilometer. En vergoedt een werkgever meer dan dat? Dan moet daar loonbelasting over betaald worden. Om die reden houden de meeste bedrijven gewoon die 19 cent aan. 2022. De benzineprijzen zijn wereldwijd enorm  toegenomen, maar de onbelaste kilometervergoeding blijft hetzelfde.

De kilometervergoeding blijft gelijk omdat fietsen niet duurder is geworden?

Omdat veel bedrijven gewoon 19 cent aanhouden, worden de extra kosten voor de hoge brandstofprijzen dus volledig verhaald op de  werknemer. De reden dat de  onbelaste kilometervergoeding ook het komende jaar niet omhoog gaat,  is omdat de vergoeding niet uitsluitend voor de brandstof is, maar ook als je met de fiets naar het werk komt. ‘Compenseren voor gestegen brandstofprijzen zou betekenen dat je ook bijvoorbeeld fietsen of wandelen extra gaat vergoeden terwijl de kosten daar niet zijn toegenomen’, aldus een woordvoerder van het Ministerie van Financiën.

Bent u het er niet mee eens? Dat snappen we. Vorige week vertelden we u al over de stijgende boetebedragen in 2022, maar de onbelaste kilometervergoeding blijft gewoon wat hij nu is. Werkgeversorganisatie AWVN denkt dat de reden hiervoor wel duidelijk is: ‘Uit berekeningen van het ministerie blijkt dat elke cent verhoging de schatkist 130 miljoen euro kost.’

Wat is een redelijke kilometervergoeding?

De Vereniging Zakelijke Rijders gaf vorig  jaar al te kennen dat de 19 cent aan de hand van de inflatie eigenlijk al 24 cent zou moeten zijn. De vereniging, waar TrackJack uiteraard bij is aangesloten, gaat zelfs iets verder en is van mening dat de kilometervergoeding afhankelijk zou moeten zijn van de cataloguswaarde van de auto. Een grotere auto verbruikt veelal meer, kost meer om te onderhouden en schrijft om die reden waarschijnlijk meer af. Op die manier komen ze op drie nieuwe kilometervergoedingen uit. Voor een auto die duurder is dan €40.000 zou de kilometervergoeding rond de €0,50 cent / kilometer moeten zijn.

GPS Tracker om uw kilometerregistratie bij te houden

Het bijhouden van de zakelijke kilometers die u wilt  declareren wordt in veel gevallen nog handmatig gedaan. En dat is zonde van de tijd, levert frustratie op en kan véél makkelijker. Aan de hand van een GPS tracker in uw auto, wagen of busje  kunt u niet alleen zien waar het voertuig is, maar wordt ook automatisch uw kilometerregistratie bijgehouden. En aan de hand van een makkelijke rapportage functionaliteit  ontvangt u wekelijks of maandelijks een Excel-bestand waarmee u direct en eenvoudig uw zakelijke kilometers kunt declareren.

Beschikt u over het boekhoudingpakket Informer? Dan declareert  u nóg makkelijker uw ritten direct in uw boekhouding. Ontdek deze koppeling en meer via https://www.trackjackeurope.com/koppelingen/.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding