Kies uw taal

deelauto rittenregistratiesysteem

De deelauto nog lang niet populair genoeg

Geschreven door Micha

De deelauto. We kennen ze allemaal. Maar maken we er ook gebruik van? Nieuw onderzoek wijst uit van niet. Maar wat is er aan de hand? En waarom? We duiken er in.

Als je kijkt naar de cijfers lijkt het eigenlijk helemaal niet zo slecht te gaan met het aantal mensen dat gebruik maakt van een  deelauto. In Nederland zijn er meer dan  970.000 mensen die zich voor zo’n platform hebben ingeschreven, aldus  het onderzoek van Crow, kennisplatform voor mobiliteit.

Maar de harde cijfers zeggen wat anders. Van die 970.000 gebruikers, hebben slechts 200.000 de afgelopen drie jaar minimaal één keer een deelauto gebruikt. En dat is maar 20 procent van de gebruikers. En het ergste getal: slechts 0,02 % van alle autoritten in Nederland wordt gemaakt met een deelauto. Al met al kun je zeggen dat de deelauto niet de impact maakt die het zou willen.

Maar waarom wil bijna niemand een deelauto gebruiken?

De voornaamste reden is een Hollandse reden: de prijs. Een deelauto is veel duurder dan je zou denken. Neem onderstaand voorbeeld. Als je van Amsterdam naar Eindhoven retour wilt, kost je dat meer dan 120 euro. En dan hebben we het over een rit van zo’n 220 kilometer. De kosten voor dezelfde reis met de trein kost je 42 euro en 20 cent!

Verder is het bezit van een privéauto nog steeds rendabel en altijd overal beschikbaar.  In kleinere plaatsen in Nederland blijft de leenauto dan ook minder voor de hand liggend.

 

Rittenregistratiesysteem met bestuurdersidentificatie

Het registreren van verschillende bestuurders bij een leenauto wordt geregeld aan de hand van een account, waar de betaling van de rit achteraf in rekening wordt gebracht. Bij het rittenregistratiesysteem  van TrackJack is het bijhouden van de bestuurder ook erg makkelijk. Met een eigen ID key kunnen bestuurders aangeven in de auto wie de rit maakt, en wordt in het online account direct  de juiste bestuurder aan de rit gekoppeld. Wel zo makkelijk.

 

Bron: https://www.autoblog.nl/

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding