Kies uw taal

kilometervergoeding brandstofverbruik

Flink minder benzine, diesel en LPG in 2020

Door de coronacrisis zijn we met z’n allen meer gaan thuiswerken in 2020. En dat had flink impact op het tankgedrag bij de pomp.
In 2020 is tot en met oktober iets meer dan 10 miljard liter diesel, benzine en LPG verkocht. Dat is ruim 1,4 miljard liter minder  dan in de eerste tien maanden van 2019.

Minder auto’s op de weg staat logischerwijs voor minder brandstofverbruik. En nu we nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden in plaats van 130 km/u, rijden we  natuurlijk ook een stuk zuiniger. En dat was goed te voelen in het verbruik van brandstof in ons land.

BOVAG analyseerde de cijfers

BOVAG dook de cijfers van het CBS in, en zag een enorme afname in verbruik ten opzichte van 2019.
We hebben het even in een eenvoudige tabel voor u gezet.

Brandstof2020Afname t.o.v. 2019
Benzine4,1 miljard liter– 13,5%
Diesel5,8 miljard liter– 11%
LPG170 miljoen liter– 15%

Let op: Voor deze cijfers zijn alleen de eerste tien maanden  gebruikt door het CBS. November en december heeft  BOVAG  dus nog niet mee kunnen nemen.

De maanden juli, september en oktober waren de beste maanden voor de tankstations sinds het coronavirus in ons land opdook. Normaal gesproken tankten we zo’n  één miljard liter brandstof per maand, maar dat is sinds alle maatregelen slechts 3 maal gehaald.  April was de slechtste maand voor de tankstations. Toen tankten we ‘maar’ 818 miljoen liter, een aanzienlijke afname van het jaar ervoor: 1,2 miljard liter.

BOVAG verwacht dat we in 2020 in totaal zo’n 12 miljard liter getankt hebben, het laagste niveau in dertig jaar tijd.

Kilometervergoeding

En als we toch spreken over het rijden van kilometers en de bijbehorende vergoeding; in november van het afgelopen jaar schreven we al over de kilometervergoeding.  En dat deze eigenlijk veel te laag is.  Lees er alles over in ons artikel ‘Kilometervergoeding vaak te laag’.


Bron: BOVAG analyseerde de cijfers van het CBS

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding