Kies uw taal

Hoe kunt u het beste omgaan met bevroren ruiten?

De winter is weer begonnen.

Wie nu naar buiten kijkt, ziet vooral regen en wind, maar de kou komt er zeker weer aan. En daarbij is het goed om te weten dat je verplicht bent om al je autoruiten ijsvrij te  hebben wanneer je rijdt. En  die paar minuten in de kou zijn het voorkomen van € 230 ,- boete wel waard.

Hoe krijg ik mijn ruiten snel en goed schoon?

Altijd goed om te beginnen met de no-go’s.

 1. Giet  nooit warm water over je ruiten! Je loopt het risico dat ze barsten, en dan ben je verder van huis. 
 2. Mogelijk ben je bekend met de goede tip van oma om een halve aardappel over de voorruit te smeren. 
  Doe ook dat niet! Het zorgt voor strepen en maakt het zien dus niet beter. 
 3. Bijna iedereen maakt zich er schuldig aan. Tijdens het krabben van de auto is het niet nodig om de motor alvast te laten draaien.  Het is niet alleen slecht voor de motor en het milieu, maar je ademt de ongezonde gassen in tijdens je werkzaamheden en de motor warmt nauwelijks op. 

Maar wat wel?

 1. Een eenvoudige. Steek een scherm of stuk karton voor je voor- en achterruit.  Doe dat overigens wel onder de ruitenwissers, zodat die niet vastvriezen.
 2. Kies voor antivries spray, of een do-it-yourself creatie van  twee delen alcohol en één deel water en giet het mengsel in een verstuiver.  Vervolgens spuit je deze vloeistof over je ruit en de ijslaag smelt als sneeuw voor de zon.
 3. Niet alleen de buitenkant van je ruiten kunnen je zicht kunnen beperken. Ook de binnenkant kan lastig zijn als deze  beslaat of zelfs bevriest. Het helpt om je ruim in te wrijven met wat schoonmaakmiddel of shampoo tegen deze aanslag.

Toch maar krabben?

Is de  klassieke oplossing dan toch de makkelijkste?

 1. Krabben. Doe dit overigens wel  met een ijskrabber en niet met je ruitenwissers! De rubbers van je ruitenwissers zullen  sneller slijten en je hebt zelfs kans dat de motor of de zekering van je ruitenwissers het begeeft. 
 2. Om van de damp op je ruiten af te komen, kun je je airconditioning gebruiken. Zet hiervoor de ventilator op de hoogste stand, schakel de  luchtrecirculatie in en richt de blazers op de voorruit. Omdat de airconditioning droge lucht je auto in blaast, werkt dit ideaal tegen deze aanslag.

Oh, en..

 1. Wanneer je de auto parkeert terwijl het vriest, of wanneer je denkt dat het gaat vriezen, kun je beter geen handrem gebruiken. Parkeer je auto dan liever in de eerste versnelling. De handrem kan namelijk vastvriezen. Dan kom je ook niet ver.
 2. Het gebruik van het kilometerregistratiesysteem van TrackJack verbruikt  nog geen 65 mAh gemiddeld per uur. U kunt er dus vanuit gaan dat  uw automatische kilometerregistratie   uw accu niet zomaar de das omdoet.

Succes deze winter!

 

Bron:  https://www.ad.nl/auto/geen-zin-om-te-krabben-simpelste-trucje-tegen-bevroren-ruit-werkt-nog-altijd-het-best~a5008fbf/

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding