Kies uw taal

Geen bijtelling betalen in 2019?

Geen bijtelling betalen in 2019?

Gaat u in 2019 wel of geen bijtelling betalen? Voor een auto van de zaak kunt u per kalenderjaar bepalen of u wel/niet gaat bijtellen. Hierdoor kunt u veel geld besparen op uw zakenauto. Beslis dus nu, want 1 januari 2019 is weer een keuzemoment.

 

Bewijs bijtelling belangrijk en vormvrij

Beschikt u over een auto van de zaak? Indien u besluit om geen bijtelling te betalen, mag u maximaal 500 km privé rijden met de auto. Dit dient aangetoond te worden met een rittenregistratie. Hoe u de rittenregistratie aan de Belastingdienst overhandigt is vormvrij. Er zijn wel een aantal eisen waar de rittenregistratie aan moet voldoen, bijvoorbeeld het noteren van de dag, tijd en bevestiging van de zakelijke of privé rit kunnen aantonen. Als er bij een controle blijkt dat de rittenregistratie incorrect is, kan dat betekenen dat u de bijtelling alsnog moet betalen, inclusief een boete. Recent onderzoek onder directeuren en managers toont aan dat 40% weleens gecontroleerd is.

 

Beperk administratieve lasten

De rittenregistratie kan dus bijgehouden worden op papier. Wilt u de administratieve lasten beperken, dan is een systeem in de auto dat de rittenregistratie automatisch bijhoudt de oplossing. Aangezien er verschillende soorten systemen op de markt zijn, heeft de Belastingdienst normen opgesteld en is er een onafhankelijk Keurmerk dat RitRegistratieSystemen controleert en het keurmerk verstrekt.

 

Keurmerk

Heeft u een rittenregistratiesysteem met een keurmerk, dan gaat de Belastingdienst er vanuit dat er een sluitende rittenregistratie aanwezig is. Er kan dan enkel nog een controle worden uitgevoerd op privé en zakelijke ritten. Kortom: beslis voor 1 januari 2019 of u bijtelling wilt betalen. Wilt u dit niet, teken dan een ‘Verklaring geen privégebruik’, maak gebruik van een rittenregistratiesysteem (met Keurmerk) en bespaar duizenden euro’s per jaar.

Partners

close