Kies uw taal

Geen verbod op ‘verklikkers’ flitspaal

Geen verbod op ‘verklikkers’ flitspaal

Tijdens een debat over de verkeerveiligheid stelde SGP-kamerlid Chris Stoffer voor om de wetgeving voor services die weggebruikers waarschuwen te wijzigen. Het voorstel is door de Minister van Infrastructuur van de tafel geveegd.

 

Openbare informatie

De Minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen, stelt dat de locaties van flitspalen openbare informatie is. Veel flitspalen staan bovendien op gevaarlijke plekken. ”Als mensen op deze plekken zich aan de maximumsnelheid houden vanwege een flitser, dan is dat het effect waar we juist blij mee zijn’’, aldus Van Nieuwehuizen.

 

Verbod in buurlanden

In onze buurlanden gelden andere regels. Zo mogen bestuurders in Duitsland een flitsapp alleen gebruiken als het voertuig stilstaat. In Frankrijk is het gebruik van soortgelijke apps helemaal verboden en in België is het op de radio verboden te melden waar de politie staat te flitsen. Van Nieuwehuizen: ”Daar hebben ze een Vlaamse oplossing voor gevonden door de camera’s bij verkeersinformatie vallende sterren te noemen. Dat lijkt me niet de weg, laten we het maar gewoon noemen zoals het is.’’

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding