Kies uw taal

Betaal ik ook bijtelling bij mijn nieuwe werkgever?

Betaal ik ook bijtelling bij mijn nieuwe werkgever?

Betaalt u op dit moment bijtelling, maar stapt u binnenkort over naar een nieuwe werkgever? Dan is het mogelijk om over te stappen van bijtelling naar rittenregistratie. Andersom is ook mogelijk. Er kan namelijk een nieuwe keuze gemaakt worden voor de bijtelling, maar let wel op het aantal privékilometers.

 

Wisseling is mogelijk

De bijtelling voor privégebruik van een auto van de zaak loopt via de loonadministratie van de werkgever. Bij de wisseling van werkgever is het dus mogelijk om ook te wisselen van bijtellingskeuze. Beide werkgevers zijn verantwoordelijk voor de loonheffingen in de periode waarop de werknemer in dienst is. Bij de nieuwe werkgever begint een nieuwe periode en kan de werknemer alsnog kiezen om privé met bijtelling te gaan rijden als hij bij de vorige werkgever rittenregistratie had, of andersom.

 

Privékilometers

Bij gebruik van rittenregistratie moet er gekeken worden naar een tijdsevenredig deel van het maximale aantal privékilometers van 500 km per jaar. Bijvoorbeeld: U bent vanaf 1 januari tot 1 september werkzaam bij werkgever A en heeft in deze periode 300 km privé gereden. Dat is minder dan 8/12e van 500 km en dus hoeft er geen bijtelling bij het loon geteld te worden. Was dit 400 km privé, dan had hier wel bijtelling over betaald moeten worden. Vanaf 1 september werkt u bij werkgever B en rijdt u 1500 km privé tot het einde van het jaar. De bijtelling geldt dan vanaf 1 september.

Partners

close