Kies uw taal

Nieuwe auto’s steeds veiliger

Nieuwe auto’s steeds veiliger

Na een aantal crashtesten heeft Euro NCAP geconcludeerd dat moderne auto’s steeds veiliger worden. Vijftien verschillende voertuigen hebben de crashtest ondergaan. Wat blijkt: de Hyundai KONA, Kia Stinger, Kia Stonic, BMW 6 serie en de Jaguar F-Pace scoorden de maximaal haalbare veiligheidsscore.

Verschillende eisen
De eisen die Euro NCAP stelt aan auto’s op het gebied van veiligheid zijn ook dit jaar weer verder aangescherpt. Zo moeten de auto’s een score neerzetten op het gebied van veiligheid voor inzittenden, voetgangersveiligheid (voetgangersherkenning en automatisch remmen) en veiligheidssystemen.

Oude auto’s
Auto’s die al langere tijd op de markt zijn en op het gebied van veiligheidsinnovaties niet meer aangepast kunnen worden, kunnen niet meer voldoen aan de laatste eisen van Euro NCAP. Geen van de auto’s die al langer op de markt is heeft de maximale score van 5 sterren kunnen behalen. Opvallend is de Fiat Punto (2005) die 0 sterren krijgt bij de huidige test.

Innovaties voor de veiligheid
Ieder jaar wordt de veiligheid in en om de auto verbeterd door innovaties. Dit neemt niet weg dat er nog steeds ongelukken op de weg plaatsvinden, bijvoorbeeld doordat een bestuurder tijdens het rijden van een smartphone gebruik maakt. De SafeDrivePod is het nieuwste stukje technologie  dat er voor  zorgt dat het scherm van de smartphone volledig geblokkeerd is tijdens het rijden. De SafeDrivePod is de innovatieve oplossing om afleiding tijdens het autorijden te beperken en draagt bij aan de veiligheid van alle weggebruikers.

Partners

close