Kies uw taal

Verkoop hybride auto’s daalt door verhoogde bijtelling

Verkoop hybride auto’s daalt door verhoogde bijtelling

Volgens leasebedrijf LeasePlan daalt de verkoop van stekker auto’s flink. Dit komt doordat de bijtelling voor de meeste nieuwe plug-in hybrides is gestegen van 7% naar 15%. Vorig jaar reden er nog 12% leaserijders in een plug-in hybride dit is inmiddels al gedaald naar 4%.

Voor wie een nieuw leasecontract afsluit is het voordeliger geworden om voor een lichte benzine auto te kiezen. Het aandeel in benzine auto’s maakt hierdoor weer een stijging tot 58%. Best wel bizar als je bedenkt dat de overheid juist van plan was om deze plug-in hybrides te stimuleren.

Autobrief II

LeasePlan verwacht dat de recent  door de Eerste Kamer goedgekeurde Autobrief II  zijn schaduw zal werpen op de tweede helft van 2016. Vanaf 2017 geldt voor alle nieuwe leaseauto’s een bijtelling van 22%. Alleen voor elektrische auto’s geldt een bijtelling van 4%. Deze maatregel zal het volledig elektrisch rijden wel bevorderen volgens de leasemaatschappij. Het aandeel elektrisch auto’s groeide sinds afgelopen jaar van 1% naar 2%.

Partners

close