Kies uw taal

Fiets van de zaak met bijtelling

Fiets van de zaak met bijtelling

Over een leaseauto moet je belasting betalen aangezien dit een deel is van je salaris. Dit zou straks ook zomaar kunnen gaan gebeuren met je fiets!

Vroeger hadden veel bedrijven een fietsenplan wat inhield dat het personeel op een goedkopere manier een fiets kon uitzoeken. Sinds de politiek de werkkostenregeling heeft ingevoerd is het niet echt meer aantrekkelijk om via deze weg een fiets te verstrekken, want als het budget niet goed in de gaten wordt gehouden dan kan er een naheffing op de mat komen te liggen.

Pon, importeur van onder andere Volkswagen, Skoda en Audi, herintroduceerde het idee voor een fiets van de zaak. De multinational wil zich in de toekomst toe gaan leggen op het oplossen van stedelijke problemen en ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor… de fiets. Pon Holdings bezit een aantal fietsfabrieken, waaronder Gazelle.

Bijtelling

Fiscale regels kunnen door de overheid versimpeld worden als er voor een fiets met bijtelling word gekozen. Werkgevers hoeven bij het verstrekken van een auto van de zaak tenslotte ook niet voor naheffingen te vrezen.

 

Partners

close