Kies uw taal

Maar 4% bijtelling betalen bij aanschaf van een Tesla Model 3!

Maar 4% bijtelling betalen bij aanschaf van een Tesla Model 3!

Vorige week   vrijdag 1 april is het nieuwe Tesla Model 3 met maar 4% bijtelling geïntroduceerd. Van te voren wist het merk al de aandacht naar zich toe te trekken door voorafgaand aan de onthulling, de orderboeken te openen en de eerste reserveringen al aan te nemen. De productie van de nieuwe elektrische auto gaat pas eind 2017 van start.

Het aantal mensen dat het model heeft besteld, blijft snel toenemen. Inmiddels zijn er meer dan 300.000 preorders geplaatst voor de elektrische auto. Dat melde Tesla-topman Elon Musk.

De eerste exemplaren zullen voor Noord-Amerika bestemd zijn en natuurlijk hebben de huidige klanten van Tesla voorrang. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat de eerste exemplaren in de loop van 2018 in Nederland verschijnen.

De bijtelling voor elektrische auto’s bedraagt tot en met 2020 slechts 4%. Vanaf 2019 geldt voor het  lage bijtellingspercentage wel een maximale verkoopprijs van 50.000 euro, het bedrag daarboven wordt met 22% bijtelling belast. Naar verwachting blijft een aantal uitvoeringen van het Model 3  onder deze maximale verkoopprijs.

Partners

close