Kies uw taal

Wiebes - bijtelling
Wiebes zwakt bijtellingsplannen af

Wiebes zwakt bijtellingsplannen af

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes zwakt zijn plannen voor nieuwe bijtellingsregels voor leaserijders af. Er is een compromis in de maak tussen coalitiepartijen VVD en PvdA vandaag. De leaserijder gaat hierdoor minder betalen.

Bijna alle nieuwe contracten voor leaseauto’s gaan in het nieuwe plan in een bijtellingstarief van 22 procent vallen. Wiebes ging in zijn oorspronkelijke plan uit van een tarief van 25 procent. Leaserijders moeten hierdoor nog steeds meer betalen, maar minder dan eerst werd gedacht.

In het nieuwe plan moeten vijf bijtellingscategorieën komen, van 4, 15, 18, 22 en 25 procent. Er wordt ook gewerkt aan de uitstootnormen van CO2 die aan deze categorieën hangen.

Er was veel kritiek op het bijtellingsplan van Wiebes, onder andere van de autobranche en de VVD, de eigen partij van de staatssecretaris. Wiebes zei maandag open te staan voor mogelijke aanpassingen van de wet.

Partners

close