Kies uw taal

Prinsjesdag 2014
Gelekte plannen Prinsjesdag: wat verandert er in uw portemonnee?

Gelekte plannen Prinsjesdag: wat verandert er in uw portemonnee?

Het duurt nog even voordat het Prinsjesdag is en de nieuwe kabinetsplannen worden gepresenteerd. Maar voordat het zover is, zijn de eerste plannen al uitgelekt. Wat gaat er veranderen in uw portemonnee?

BTW-tarief

Het lage BTW tarief van 6% op een verbouwing of renovatie blijft geleden tot juli volgend jaar.

Zorgpremie

De verwachting is dat de zorgpremie met meer dan 100 euro per jaar wordt verhoogd. Dit komt erop neer dat een volwassene gemiddeld 1.215 euro per jaar aan zorgpremie gaat betalen. Dit bedrag kan per zorgverzekeraar verschillend zijn. Het kabinet geeft hierin alleen een richtlijn. Enkele verzekeraars hebben beloofd dat een deel van hun winst naar een lagere premie voor volgend jaar gaat. De verwachting is ook dat het eigen risico omhoog gaat.

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting in de eerst schijf gaat met 0,25 procent omlaag. Over de eerste 16.645 euro die u volgend jaar verdient, hoeft u dus minder belasting te betalen.

Verhoging kindgebonden budget

Ouders met lage inkomens krijgen volgend jaar een extraatje, het kindgebonden budget gaat dan waarschijnlijk omhoog. Met welk bedrag is nog onbekend.

Twee groepen gaan achteruit

Naar verwachting gaat de groep met ouderen met een aanvullend pensioen achteruit, waarbij de oudedagsuitkering in de meeste gevallen niet mee zal stijgen met de inflatie. De tweede groep die achteruit gaat is de eenverdiener met een modaal inkomen en één of twee kinderen.

Of er veranderingen zijn voor de Auto van de Zaak en de fiscale rittenregistratie is nog niet bekend. Zodra de plannen op Prinsjesdag zijn gepresenteerd, informeren wij u hierover.

Partners

close