Kies uw taal

Vakantie - Kilometerregistratie
Op vakantie met de auto van de zaak?

Op vakantie met de auto van de zaak?

Van alle zakelijke rijders gaat 76% met de auto van de zaak op vakantie. Hoe zit het met de kilometerregistratie in het buitenland, het vervangend vervoer en de zakelijke autoverzekering? Onderstaand een aantal tips om door te nemen voordat u heerlijk op vakantie gaat.

Kilometerregistratie op vakantie

Als u momenteel een kilometerregistratie bijhoudt, is dit ook nodig wanneer u naar het buitenland gaat met de auto van de zaak. Jaarlijks mag u maximaal 500 kilometer privé rijden, waarbij dit aantal bij een tripje naar het buitenland al snel behaald is. Mocht u de kilometerregistratie met de hand bijhouden, zal deze rittenadministratie een lastige opgave zijn vanwege de notatie van adresgegevens, postcodes etc. Als u de kilometerregistratie met een rittenregistratiesysteem bijhoudt, worden de bezochte adressen met gegevens automatisch bijgehouden, wat de kilometerregistratie een stuk makkelijker maakt.

Bijtelling & vakantie

In dit geval kunt u de auto van de zaak zonder het bijhouden van een kilometerregistratie meenemen naar het buitenland. Veelal worden de kosten voor brandstof in het buitenland en het gebruik van tolwegen vergoed door de werkgever.

Verhouding privé en zakelijk autogebruik

En toch is het betalen van bijtelling geen vrijbrief om ongelimiteerd privé te rijden. Het privégebruik en de kosten moeten binnen het redelijke blijven. Als een te groot deel  van de jaarlijks gereden kilometers privé blijkt te zijn, is de kans aanwezig dat de Belastingdienst een bijtelling oplegt die gelijk is aan het aandeel privégebruik. Ook is de kans aanwezig dat de Belastingdienst buitensporig hoge buitenlandse autokosten niet accepteert.

Regeling vervangend vervoer

Vereniging Auto Van De Zaak controleert jaarlijks tientallen autoregelingen waaruit blijkt er door zowel de werkgever als leasemaatschappij vaak wordt beknibbeld op het vervangend vervoer. Kijk de autoregeling even na om te voorkomen dat je voor vervelende situaties komt te staan. Zonde van de vakantie.

Check de dekking van de zakelijke autoverzekering

Ook de moeite waard om even na te gaan voordat je op vakantie gaat. In de meeste zakelijke autoverzekeringen is het privégebruik binnen de EU meeverzekerd. Een exotische vakantie gepland? Check dan of ook dit binnen dekking van de autoverzekering valt.

Partners

close