Kies uw taal

Track en trace Systeem

Track en trace systeem brengt voertuigen terug na diefstal

Dagelijks vinden er veel voertuigdiefstallen plaats. Gelukkig worden er ook voertuigen teruggevonden, echter is dit percentage zeer laag. Welke maatregelen kunnen er worden genomen om het terugvindpercentage te verhogen?

Voertuigdiefstallen in 2013

Eerst een weergave van het aantal diefstallen in 2013 en het terugvindpercentage. In 2013 zijn er 17.556 voertuigen gestolen waarvan 37,7 procent is teruggevonden wat het terugvindpercentage brengt op 6.726 voertuigen. Volkswagen is nog steeds het meest geliefd.

De meeste diefstallen vinden plaats in regio Oost-Nederland met 2.661 voertuigen, Rotterdam-Rijnmond met 2.533 en Amsterdam-Amstelland met 2.064.

De terugvindsnelheid is in 2013 verhoogt met ruim 4 procent ten opzicht van 2012.

Terugvinden? Een track en trace systeem is de oplossing

Er worden dus veel voertuigen gestolen en weinig teruggevonden. De huidige GPS-technologieën bieden u de mogelijkheid voertuigen op een zeer betaalbare en gemakkelijke manier terug te vinden. Welke opties heeft u met een track en trace systeem en hoe werkt dit?

1. Track en trace systeem MET alarmcentrale

Veelal worden voertuigen alleen voorzien van een track en trace systeem wanneer dit gewenst wordt door de verzekeraar wanneer het voertuigen een cataloguswaarde heeft vanaf 50.000. Ook wel genaamd SCM volgsysteem klasse 4/5. Wanneer het voertuig wordt gestolen, ontvangt de alarmcentrale de melding van diefstal, verifieert dit met de gebruiker waarna de alarmcentrale de opvolging inzet. Lees hier meer over het SCM volgsysteem klasse 4/5 van TrackJack.

2. Track en trace systeem ZONDER alarmcentrale

Liever geen gekoppelde alarmcentrale, maar zelf het beheer houden van locaties van voertuigen en opsporen bij diefstal? Dan kan dit natuurlijk ook. Vanaf € 1,05 per maand, traceert u het voertuig. Lees hier meer over het track en trace systeem van TrackJack.

Traceer ook landbouwmaterieel met track en trace systeem

Ook landbouwmateriaal is onderhevig aan diefstal. Ter illustratie is er afgelopen woensdag 19 februari opnieuw een graafmachine ontvreemd, ditmaal in Utrecht. De graafmachine was echter voorzien van een track en trace systeem waardoor hij snel teruggevonden kon worden en de twee dieven zijn aangehouden. Meer over deze diefstal leest u op de website van  De Stad Utrecht. Ook voor graafmachines biedt TrackJack een passende oplossing vanaf 1,05 per maand. Lees hier meer informatie over dit track en trace systeem.

Geschreven door W. Hofman

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding