Kies uw taal

Leasemaatschappijen toe aan nieuwe bijtellingsregels

Leasemaatschappijen toe aan nieuwe bijtellingsregels

De Nederlandse Leasemaatschappijen zijn toe aan nieuwe bijtellingsregels, waarbij leaserijders bijtelling betalen over het werkelijke privégebruik. Dit zei Renate Hemerik, directeur van Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), tijdens De Nationale Autoshow op BNR. 

“We hopen dat we uiteindelijk toegaan naar een systeem dat eerlijker is”

Vertelde Hemerik in de uitzending. “Het huidige bijtellen heeft onderhand zijn langste tijd gehad, want het is best vreemd dat je nu op basis van CO2-uitstoot een bepaald bedrag betaalt.”

Beluister het geluidsfragment:

Gestaffelde bijtelling

Begin dit jaar gaf Staatssecretaris Weekers aan de mogelijkheden te gaan onderzoeken van een gestaffelde bijtelling. Eerder is hier een artikel over gepubliceerd inclusief geluidsfragment. Hierin geeft Weekers aan dat de huidige bijtellingsvorm als onterecht kan worden.

Eerst een keurmerk op rittenregsitraties

Het doorvoeren van een gestaffelde bijtelling is mogelijk met een rittenregistratiesysteem in de auto die de kilometers vastlegt. Om dit op een juiste en kwalitatieve manier te kunnen doorvoeren dienen deze rittenregistratiesystemen aan specifieke eisen te voldoen welke door de Belastingdienst en verschillende marktpartijen zijn opgericht, waar TrackJack Europe zich eveneens in bevindt.

De keurmerkorganisatie “keurmerk ritregistratiesystemen” is momenteel in de voorbereiding van het uitvoeren van dit keur. De eerste gecertificeerde rittenregistratiesystemen worden medio Q4 dit jaar verwacht.

Lees hier meer informatie over de “gestaffelde bijtelling” of “rittenregistraties

Partners

close