Kies uw taal

Reportage TrackJack in ScooterXpress

Reportage TrackJack in ScooterXpress

” Montage is natuurlijk mogelijk bij uw dealer maar wij hebben besloten om het systeem zelf in te bouwen. Het slachtoffer is onze trouwe Honda PCX geworden dus die kan na montage van het systeem overal gevolgd worden. Om te beginnen openen we het Trackjack doosje waar we de volgende onderdelen aantreffen. Het belangrijkste is natuurlijk het kastje, bekabeling, o-ring, stuk klittenband met dubbelzijdig tape, beschrijving en natuurlijk ook heel belangrijk, de Trackjack inlogcode.

Vervolgens is het zaak om de inbouwpositie te bepalen. Deze plek dient zeer bewust gekozen te worden want het kastje moet een zo goed mogelijk ontvangst hebben. Ook dient hij op een plek te komen waar niemand hem kan zien en mag hij niet in direct contact staan met water. Bij de PCX was de plek gauw gevonden maar het verwijderen van al het kunststof nam veel tijd in beslag. Eenmaal van het kunststof ontdaan was het kastje snel geplaatst en kon de bedrading aangesloten worden. Haal uit voorzorg de + en – pool van de accu om kortsluiting te voorkomen tijdens het zoeken naar de juiste stroomdraden. Uit de draadboom komen 5 kleuren, zwart voor de massa, rood voor de constante plus, groen voor het contactslot en wit en geel voor het monteren een relais en alarm.

Wij beperken ons tot de meest eenvoudige montage en gebruiken niet het relais om de scooter op afstand te laten stoppen en sluiten er ook geen alarm op aan. Via de bedrading van het contactslot zijn al snel de juiste draden gevonden en kunnen we de bedrading ertussen solderen. Met krimpkous en tape maken we de kabelboom weer netjes zodat niet te zien is dat er wat verandert is. Wij hebben alles gemonteerd in de beurt van het contactslot maar er is genoeg bedrading om het kastje ook op een andere positie te monteren. Vergeet vooral de….. ”

Bekijk Het Artikel

Lees hier meer informatie over de TrackJack OTM 2.0 welke in de reportage van ScooterXpress wordt gebruikt.

Partners

close