Kies uw taal

Fiscale bijtelling minder belangrijk bij aanschaf zakenauto

Fiscale bijtelling minder belangrijk bij aanschaf zakenauto

De fiscale bijtelling lijkt een belangrijke invloed te hebben bij de aanschaf van een nieuwe zakenauto. Toch blijkt dit ondergeschikt te zijn aan de prijs en kwaliteit van een auto. Van de MKB’ers geeft 27 procent aan dat prijs de belangrijkste overweging is, gevolgd door 21 procent op kwaliteit. Met ieder 10 procent spelen een energiezuinig label en de hoogte van de fiscale bijtelling een ondergeschikte rol.

Dit blijkt uit onderzoek van ANWB en Business Compleet onder 1596 ondernemers waarvan 53 procent in het bezit is van maximaal vijf bedrijfsauto’s.

Kenmerkend is dat zakelijke rijders vrij jonge bedrijfsauto’s rijden tot 4 jaar oud, waarvan 27 procent minder dan 20.000 km per jaar rijdt en 58 procent minder dat 30.000 kilometer per jaar. Deelnemende MKB’ers leasen relatief weinig, zo’n 28 procent. De meeste ondernemers hebben een eigen wagenpark (34 procent) of houden de auto privé (33 procent). Het percentage huur is zeer gering met slechts 3 procent. Ruim 46 procent geeft aan nieuwe zakenauto’s aan te schaffen, 34 procent gaat voor een gebruikte en 17 procent geeft aan voor beide opties te gaan.

Fiscale bijtelling

Meer informatie over fiscale bijtelling leest u op de pagina alles over bijtelling.

Partners

close