Kies uw taal

Gestaffelde bijtelling
Gestaffelde bijtelling in 2014

Gestaffelde bijtelling in 2014

Dit geeft AMD automotive fiscalisten aan in een artikel op haar website. Naar verwachting zal de gestaffelde bijtelling ingaan in 2014. Staatssecretaris Weekers heeft op 5 januari 2013 bekend gemaakt een gestaffelde bijtelling rechtvaardiger te vinden, waar dit jaar verder onderzoek naar wordt gedaan.

Gestaffelde bijtelling
Dit is een regeling waarbij het de hoogte van de bijtelling gaat afhangen van de hoeveelheid privégebruik van het voertuig. Dit houdt in dat wanneer een berijder net over de 500-kilomtergrens zit voor de bijtelling, deze waarschijnlijk een lager percentage bijtelling heeft met de gestaffelde bijtelling. Hoe hoger het privégebruik, hoe hoger het bijtellingspercentage.

RRS Normenkader Rittenregistatiesystemen
Eerder dit jaar is het RRS Normenkader geintroduceerd waarin de eisen van rittenregistratiestemen staan beschreven voor de gestaffelde bijtelling. Vervolgens zou deze regeling in 2013 worden geintroduceerd, maar is echter vertraagd. Naar verwachting wordt de regeling volgens het AMD in 2014 geintroduceerd.

Keurmerk
Om de kwaliteit van de rittenregistratiesystemen te waarborgen wordt momenteel gewerkt aan een keurmerk. Dit keurmerk zal naar verwachting begin 2013 worden geintroduceerd. De TrackJack Professional is ontwikkeld op basis van het RRS Normenkader en komt in aanmerking voor het keurmerk.

Lees hier meer over de gestaffelde bijtelling.

Bekijk hier het artikel “Wat is de stand van zaken met betrekking tot de gestaffelde bijtelling”
van AMD Automotive Fiscalisten.

Partners

close